Afaceristul condamnat pentru o licitație de la CEO a pus mâna pe RAFO Onești

1277

Omul de afaceri Gruia Stoica, condamnat în urmă cu câțiva ani la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare în dosarul privind trucarea unei licitații organizate de Complexul Energetic Oltenia, a cumpărat platforma industrială RAFO Onești.
Rafinăria a fost achiziționată de Roserv Oil, o firmă care face parte din grupul Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica. Valoarea tranzacției este de 6 milioane de dolari plus TVA.
Platforma a fost cumpărată în cadrul unei proceduri publice de valorificare, coordonată de CITR, administratorul judiciar al RAFO.
Platforma RAFO Onești se afla în faliment, iar obiectivul noului proprietar este de a dezvolta cel mai mare centru logistic pentru containere și produse petroliere care va deservi regiunea Moldovei. Gruia Stoica a fost arestat preventiv la sfârșitul lunii ianuarie 2014, fiind acuzat de către procurorii anticorupție de cumpărare de influență, după ce i-ar fi promis avocatului Doru Boștină trei milioane de euro pentru a afla prețul cerut de CFR Marfă la licitația pentru transportarea cărbunelui, organizată de Complexul Energetic Oltenia, la care participa și firma acestuia, Grup Feroviar Român.
Stoica a fost condamnat, în primă instanță, la patru ani de închisoare cu executare, dar magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție l-au scăpat de pușcărie.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here