Adrian Vasile a stabilit lotul pentru dubla cu Spania

723

Selecționerul Adrian Vasile a creionat lotul primei reprezentative de handbal feminin pentru stagiul de pregătire premergător Campionatului Mondial din Spania. Antrenorul a convocat 18 jucătoare, care se vor reuni pe data de 6 iulie. În 9 iulie, România va pleca în Spania, la Castellon, pentru două jocuri amicale cu reprezentativa gazdă, echipă calificată la Jocurile Olimpice.

Lotul convocat
Portari: Daciana Hosu, Raluca Kelemen, Elena Șerban
Extreme stânga: Eva Kerekes, Ana Maria Tănăsie
Interi stânga: Bianca Bazaliu, Anca Polocoșer, Alexandra Severin, Sorina Tîrcă, Bianca Tiron
Centri: Cristina Laslo, Andree Popa
Interi dreapta: Daria Bucur, Alina Ilie
Extreme dreapta: Andra Moroianu, Sonia Seraficeanu
Pivoți: Lorena Ostase, Nicoleta Safta
„Este un moment în care putem vedea mai multe fete în dispozitivul nostru. Va fi o acțiune în care vom vedea jucătoare cu care deja suntem obișnuiți în echipa națională a României, dar vom vedea și jucătoare tinere cărora vrem să le lansăm provocarea de a-și dori să facă parte din echipa națională a României. De a face parte din succesul care se va întâmpla, sperăm noi, la turneele finale. Cu cât vom avea mai multe întâlniri constante, cu atât vom sedimenta mai bine informația pe care vrem să o transmitem jucătoarelor. E foarte important, pentru a consolida echipa, să fim cât mai aproape unii de alții. Cu toții avem obiectivul de a reuși un Campionat Mondial foarte bun. Cred că echipa națională a Spaniei e un adversar foarte bun pentru noi, cu multe jucătoare foarte bune, calificate la Jocurile Olimpice. Din punctul meu de vedere și al întregului staff este un test benefic pentru ambele echipe”, a declarat Adrian Vasile, pentru site-ul oficial al federației.
În luna august, echipa națională va avea încă 5 zile de pregătire, următoarea acțiune fiind jocurile de calificare pentru Euro 2022.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here