Administratori de firme, cercetaţi pentru evaziune fiscală

404

Alţi doi patroni din judeţul Gorj s-au ales luni cu dosare penale pentru evaziune fiscală. Este vorba de administratorii a două firme din Târgu-Jiu care nu şi-au achitat impozitele şi contribuţiile cu reţinere de la sursă datorate bugetului statului.

În cursul zilei de 27 octombrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Jiu – Biroul Ordine Publică s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că administratorul unei societăţi comerciale din municipiu a reţinut şi nu a achitat statului, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, suma de 1.137 lei, reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de reţinere şi nevărsare, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă.
Dosar penal pentru săvârşirea aceleiaşi infracţiuni a fost întocmit şi pe numele unui alt administrator al unei societăţi comerciale din Târgu-Jiu care, de asemenea, spun poliţiştii, a reţinut şi nu a achitat statului, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, suma de 4.619 lei, reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here