Administraţia publică locală din Scoarţa a cumpărat sirene pentru şcoli

161

Două unităţi şcolare de pe raza comunei Scoarţa au fost dotate, recent, cu sirene electrice de avertizare, prealarmare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă. La nivelul localităţii mai erau funcţionale alte două sirene. Cetăţenii comunei au rămas plăcut surprinşi de această realizare apreciind preocuparea administraţiei publice locale în aplicarea proiectelor cu efect pozitiv asupra localităţii.

Conform Ordinului nr. 1259 din 10 aprilie 2006 pentru aprobarea Normelor privind organizarea şi asigurarea activităţilor de înştiinţare, avertizare, prealarmare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă, la Scoarţa, administraţia publică locală acorda o mare atenţie acestei activităţi. Astfel, pe lângă cele două sirene electrice de 3,2 KW existente în zona Copăcioasa şi sediul primăriei, zilele acestea au fost achiziţionate încă două sirene electrice de 2,2 KW care au fost amplasate la Şcoala Gimnazială Budieni şi Şcoala Generală Bobu, noutatea fiind că sunt sirene moderne care pot fi activate direct de la sediul Primăriei Scoarţa fiind racordate la internet sau prin telefon mobil. Şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Scoarţa, inginer Gheorhe Dragotă Gheorghe a fost instruit privind modul de funcţionare a acestora şi spune că apreciază sprijinul viceprimarului comunei, Ion Stamatoiu, care a lucrat în acest domeniu, fiind în trecut şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Târgu-Jiu. „Mă bucur că am reuşit modernizarea sistemului de alarmare de la nivelul comunei Scoarţa şi nu ne vom opri aici, deoarece cetăţenii noştri trebuie să fie avertizaţi în orice moment asupra eventualelor situaţii de urgenţă. În perioada următoare vom face şi câteva exerciţii pentru ca în situaţii reale să fie cunoscute semnalele pentru orice tip de alarmare, să nu creăm panică, mai ales că în aceste zone nu am avut niciun sistem de alarmare”, susţin reprezentanţii Primăriei Scoarţa
Cu ocazia probelor ce au fost făcute după montarea acestor sirene, cetăţenii comunei Scoarţa au rămas plăcut surprinşi de această realizare apreciind preocuparea administraţiei publice locale în aplicarea proiectelor cu efect pozitiv asupra localităţii.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here