Administrația CEO, generoasă cu liderii FNME: Funcții de inspectori, în ghetele liderilor sindicali Mitrescu și Roșca

1072

Personalul TESA de la SE Rovinari și Cariera Roșiuța s-a majorat înaintea sărbătorilor de iarnă, în pline negocieri pentru primele de Crăciun, cu doi lideri sindicali. Constantin Mitrescu, liderul Sindicatului Energia de la SE Rovinari și Nelu Roșca, liderul Sindicatului Liber al Carierei Roșiuța, sunt astfel, de puțin timp, angajați cu acte în regulă ai companiei de stat, pe funcții de inspector personal. De altfel, ambii lideri din cadrul Federației Naționale Mine Energie(FNME) au fost împotriva majorării primei de Crăciun pentru angajații CEO, de la 550 la 700 de lei-tichete de masă, fapt discutat în cadrul ultimei Comisii Mixte Administrație-Sindicate a CE Oltenia.

După ce administrația Complexului Energetic Oltenia a fost generoasă cu alți doi lideri sindicali, Dumitru Pârvulescu și Adrian Marciuc, înregimentându-i pe ambii inspectori pe Protecția Muncii în compania de stat, oficialii societății au lărgit baierele sacului și pentru încă doi sindicaliști din FNME. Moș Nicolae i-a găsit astfel pe Constantin Mitrescu și pe Nelu Roșca, ultimul fost jurist al Carierei Roșiuța în timpul administrației Ciurel, salariați ai CEO, pe funcții create special pentru ei. Adică pe posturi de inspectori de personal, realizate pe calapodul sindicaliștilor care au pretins că a venit timpul să nu mai fie plătiți de sindicate, ci de administrația pe care ar trebui să o contreze în interesul angajaților, mineri și energeticieni.

CEO, sursă de venit sindical!
Reamintim faptul că la venirea premierului Dacian Cioloș la Târgu-Jiu, luna trecută, Nelu Roșca, pe atunci sindicalist plătit de sindicatul Carierei Roșiuța, se bătea cu pumnul în piept în fața șefului Guvernului pentru CEO pe care o considera “sursa vieții în Oltenia”, potrivit mesajului purtat de respectivul pe un tricou îmbrăcat special cu această ocazie. Tot atunci, liderul sindical îi spunea premierului că CEO “duce lipsă acută de personal”, fără să pomenească și de încercările sale de a intra în rândul personalului TESA al companiei de stat. Cu capul plecat însă în fața administrației, Roșca și-a atins, în scurt timp, scopul devenind, inspector în cadrul carierei miniere de la Roșiuța. Mai exact, Roșca va tăia, în stilul caracteristic, frunza la câini pe banii companiei de stat, în timp ce va striga la ședințele CEO doar atunci când îi este afectat interesul personal. Roșca a dovedit astfel că CEO nu este sursa vieții în Oltenia, ci sursă de venit pentru propriul său buzunar.
Să nu uităm că același Roșca se lăuda nu demult pe posturile locale de televiziune că a încropit o grilă de personal, în care salariații vor avea lefuri pornind de la 2200 de lei. Nu se știe însă dacă în grila proprie a lui Roșca, acesta a trecut și meseria de inspector personal, pe care o ocupă acum.

Este de urmărit cum vor negocia salariile minerilor și energeticienilor liderii sindicali urcați în barca administrației, în timp ce compania are un fond de salariu diminuat și vrea să disponibilizeze anul acesta 3200 de salariați din CE Oltenia.
Anamaria Stoica

4 COMENTARII

  1. Articolul mi se pare mai degrabă malițios decit o stire in adevaratul sens al cuvîntului prin modul de prezentare. Pe Rosca il cunosc si cred ca este un reprezentant al oamenilor care daca vrea să rezolve ceva se implică si rezolvă. Poate sunt subiectiv deoarece sunt unul ajutat de acesta. Pot sa spun ca nu a fost nevoie sa il cunosc in prealabi si nici nu mi sa cerut vre.o favoare dupa. Respect

  2. D-na Anamaria Stoica , trebuia sa specificati ca acesti 2 lideri erau singuri care nu erau platiti de administratie , restul dupa cu se stie, erau deja angajati ai CEO. Eu vad corect ori toti sa fie platiti de CEO ori niciunul , si atunci sa fie platiti din cotizatii.

  3. Asta este …..la Ceo unii promovează fără concurs iar alți au salarii de mizerie.
    S_a adus la cunoștință judecătorilor de la secția litigii de muncă faptul că promovările se fac pe interes si fara concurs dar judecătorii de la litigii de muncă au refuzat să judece. De ce să faci sunt pe mână cu ăștia de la Ceo.
    Judecători fara pic de rușine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here