Adela Rușeț, directorul Colegiului Tehnic Motru, și-a dat demisia!

6129

Liberală Adela Rușeț, directorul Colegiului Tehnic Motru, și-a dat demisia din funcție astăzi, în urma scandalului creat în școală, în legătură cu dispariția unor ore și eliminarea injustă a unei profesoare de la catedră. Se pare că și o parte din membri Consiliului de Administrație al liceului au făcut același lucru, acest organism de conducere fiind la fel de vinovat de ascunderea orelor, lucru subliniat în raportul de control al MEC. De altfel, Corpul de Control al ministrului Educației a fost în școală în perioada 11-18 septembrie, depistând nereguli grave în modul de conducere al școlii.

În raport se cere cercetarea disciplinară a directoarei școlii dar și a inspectorului școlar general adjunct Nicolae Rușeț, soțul Adelei Rușeț, totodată președinte al Comisiei de Mobilitate al IȘJ Gorj. Urmare a acestui scandal, Nicolae Rușeț trebuie să fie înlocuit, urgent, din funcție.

Au fost tensiuni mari astăzi în cadrul liceului urmare a demisiei Adelei Rușeț care conduce unitatea de 4 ani de zile, perioadă în care școala nu a fost ocolită de scandal. Două eleve s-au bătut în școală, mai mulți profesori au fost dați în judecată de directoarea școlii, unul dintre procese a fost pierdut cu fosta directoare Niculina Chițulescu dar banii datorați celei din urmă ar trebui recuperați de la Rușeț și de la membrii CA, lucru care nu s-au întâmplat.

Mai mult, Adela Rușeț ar fi intenționat să-i achite banii lui Chițulescu din fondurile școlii și nu din propriul buzunar, în cauza fiind vorba de aproximativ 60.000 de lei. Prejudiciul îl reprezintă bursele profesionale oferite de Chițulescu unor elevi cu probleme sociale.

Familia Rușeț s-a implicat în campania electorală pentru Gigel Jianu, in ziua alegerilor inspectorul școlar general adjunct fiind pe străzi alaturi de candidatul liberal la primărie.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here