Adăpost la Casa Iris pentru 22 de persoane

408

Casa Iris este în continuare un refugiu pentru persoanele străzii cărora le este imposibil să suporte vremea nefavorabilă ori pentru târgujienii care şi-au pierdut din diverse motive locuinţele şi nu au nici unde să stea şi nu beneficiază de niciun alt sprijin.

Centrul Social de urgenţă Casa Iris din Târgu-Jiu se dovedeşte a fi o locuinţă temporară foarte solicitată pentru persoanele care nu au un adăpost. Autorităţile locale se aşteaptă ca numărul asistaţilor care apelează la Centrul Social de urgenţă Casa Iris din Târgu-Jiu să crească în perioada următoare, odată cu apropierea Sărbătorilor Pascale. Deşi momentan numărul celor cazaţi la Casa Iris nu este unul peste capacitatea spaţiului, municipalitatea este pregătită să facă faţă unui număr mai mare.
“În prezent, Casa Iris găzduieşte 22 de persoane, din care 13 bărbaţi, şase femei şi trei copii. Putem spune că nu funcţionează la capacitate maximă, existând şi locuri libere”, a declarat Alina Toader, director executiv adjunct în cadrul Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu. Casa Iris dispune de 32 de locuri, fiind un centru de urgenţă pentru persoanele fără adăpost de pe raza municipiului Târgu-Jiu, inaugurat în anul 2009. În acest spaţiu, cei care sunt găzduiţi beneficiază de bune condiţii de igienă, asistenţă medicală primară, supraveghere şi chiar consiliere, la sediul centrului existând un asistent social şi un psiholog voluntar pentru cei care solicită consilierea. Casa Iris dispune de două dormitoare: unul pentru femei şi unul pentru bărbaţi; fiecare dintre ele are 16 locuri, cu paturi suprapuse. Există băi separate pentru femei şi pentru bărbaţi, cu cabină de duş şi toalete, precum şi o bucătărie comună şi o sală de mese cu toate dotările necesare.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here