Acuzaţii: Directoarea Școlii Gimnaziale Albeni ține dosite orele la trei materii pentru cadrele loiale

872

Orele la disciplinele Limba engleză, Fizică și Chimie sunt rezervate de directorul Școlii Gimnaziale nr.1 Albeni, Oana Botanciu, pentru ca acestea să fie oferite unor cadre didactice apropiate ei. Cel puțin asta acuză un grup de profesori ai unității de învățământ, care a sesizat, deja, Inspectoratul Școlar Județean(IȘJ) Gorj că opt ore de fizică-chimie pe săptămână, dar și orele aferente limbii engleze pe o lună de zile(18 ore pe săptămână) nu au fost publicate, drept vacante, conform metodologiei în vigoare. Orele respective, spun reclamanții, au fost dosite pentru a fi utilizate drept suplimentare la catedra unei profesoare, în timp ce altele vor ajunge la o suplinitoare, care a obținut media 5, în vara aceasta, la titularizare pe disciplina limba română.

Directoarea școlii din Albeni, implicată nu demult într-un alt scandal, după ce trei elevi ai unei clase au fost lăsați în mod intenționat repetenți, s-a ales iar cu o plângere la IȘJ Gorj, legat de activitatea sa de management. Mai exact, directoarea Botanciu a fost reclamată pentru că nu respectă metodologia școlară care impune directorilor de școli să vacanteze și să publice posturile neocupate din școlile pe care le conduc, pentru ca orele în cauză să fie ocupate, în funcții de medii, de dascălii care au participat, în vară, la concursul de titularizare. Șocant este că și reprezentanți ai IȘJ Gorj sunt acuzați că ar fi “pe mână” cu directoarea școlii din Albeni, deoarece candidații interesați de orele vacante din școala respectivă sunt întorși din drum de la Inspectoratul Școlar, locul unde li se transmite celor interesați să solicite aprobare scrisă de la directoarea din Albeni pentru ca instituția să le aprobe preluarea orelor, indiferent de media pe care o au.

Interesele directoarei, mai tari ca ale școlii
Cele 8 ore/săptămână, vacante de la Școala Albeni, la disciplinele fizică-chimie, sunt astfel, în prezent, neocupate ca și catedra de limba engleză, care ar trebui să revină, prin metoda respectivă, la o suplinitoare de 5 la limba română. Oana Maria Ștefănescu, care a obținut 5.10 la titularizarea din vară pentru limba română, ar fi cadrul didactic preferat de directoarea Botanciu, pentru care aceasta își “riscă” funcția, pentru cele 18 ore pe săptămână rezervate. Titulara catedrei, Roșca Georgiana, este în concediu de creștere și îngrijire copil. Celelalte ore vacante au fost rezervate pentru prietena directoarei, profesoara Alis Constantin, aceeași care, la finalul anului școlar trecut a lăsat repetenți 3 elevi și 3 corigenți, pentru ca acea clasă de a VII-a să fie decimată, diriginte fiind prof. Voicu Teodor.

Două reclamații fără răspuns!
Profesorii nemulțumiți susțin că au adresat reclamații la IȘJ Gorj, deoarece cu directoarea Botanciu nu pot discuta despre orele în cauză.“Respectuos vă rog să luați măsuri privind comportamentul doamnei director Botanciu Oana, un comportament abuziv, agresiv încă din data de 9 ianuarie 2017, de când a fost unsă manager al școlii(..). Din cauza acesteia școala gimnazială s-a transformat din una normală și performantă în una specială(cu CES) și cu o atmosferă educativă torționară. Luni, 21 august 2017, fiind în activitate la școală am fost de acest manager impus din secretariatul școlii în prezența doamnei contabil Savu Loredana, pe la orele 10.30, deși în școală și secretariat este prezent deseori tatăl ei, Nelu Botanciu, ce nu este cadru didactic al Școlii Gimnaziale nr.1 Albeni”, a transmis în reclamația către Inspectoratul Școlar Județean Gorj, prof. Voicu Teodor, aceasta fiind înregistrată la IȘJ cu nr.12295/ din 21.08.2017.

Profesorii slabi, pe ușa din dos în Școala Albeni
Din păcate, acțiunile directoarei Botanciu sunt suportate de elevii unității de învățământ, elevi care trebuie să aibă parte de slaba pregătire a acestor “profesori aduși pe ușa din dos” în sistemul de învățământ. Sistemul trebuie să pună accent pe calitate, nu pe cantitate, dar, cu toatea acestea, la Albeni, este preferată la catedră o suplinitoare de media 5 și o profesoară care, timp de 30 de ani de muncă, și-a luat doar gradul definitiv, acesta fiind primul din cariera unui cadru didactic.
În Școala Gimnazială Albeni prestează activitate didactică în jur de 16 dascăli, în timp ce unitatea are 260 de școlari și preșcolari.
ANAMARIA STOICA

7 COMENTARII

  1. Sa fim cinstiti, domnișoara de engleză este foarte implicată și dedicată elevilor săi de aceea a fost susținută și de fostul director care acum a uitat.

  2. Profesoare, ia-le tu cu fostul director toate orele din școală. Voi sunteți cei mai deștepți de pe Pământ! După ce că nu vă faceti orele voastre va doare capul de ceilalți.

  3. Draga fostule director si stimabile betiv voicu, nu mai aveti stapanire pe scoala si pt asta sunteti bolnavi !!!! Sotia fostului director, corneliusa nu a primit detasare la liceul din oras si acum ii crapa inima ca e comandata de noua directoare. Voicutu uita sarmanul vremurile când era adunat din santuri, offff cata frustare

  4. Sa stiti ca domnul ptofesor Voicu Teodor este un ptofesor foarte bun,foarte destept, nu cum vorbesc unii despre dansul ca este cel mai prost.
    Domnul profesor Voicu Teodor este cel mai destept profesor din toata scoala Albeni si va fi cel mai destept.

    • Mare dreptate ai, Pîrvule. Doar ești un elev „eminent” al școlii. Treci clasa adunând cornurile și laptele colegilor și, fuguța, cu cutia plină la mașină lui Voicu. E bine la orele de istorie! Trece ora repede. Aflați căt de proști sunt profesorii voștri și ce deștept e d.nul Voicu.Numai laude și împăunări! Ce-aș mai râde să-ți arate și ceilalți profesori ce deștepți sunt! N-ar trebui să-ți treacă cu vederea multe lucruri. Dar, probabil, de „proști”ce sunt, sunt buni…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here