Activități Antidrog, în orașul lui Brâncuși

566

Ziua Internațională Împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri, sărbătorită la data de 26 iunie, a fost marcată și în municipiul Târgu-Jiu. Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Gorj a organizat, împreună cu partenerii săi tradițională, o serie de activități ce au avut drept scop informare, conştientizare şi educare a populaţiei cu privire la problematica drogurilor în România.

Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin centrele sale de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, a desfășurat, în toată ţara, activităţi pentru marcarea Zilei Internaționale Împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri, în parcurile şi pieţele centrale ale municipiilor reşedinţă de judeţ.
La nivelul județului, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Gorj, împreună cu partenerii locali tradiționali (D.S.P. Gorj, Crucea Roșie – Filiala Gorj, D.J.S.T. Gorj, I.J.J. Gorj, I.P.J. antidrog (2)Gorj), a organizat o serie de activități de informare și sensibilizare a comunității locale cu referire la cadrul legislativ, factorii de risc și de protecție privind consumul, efectele nocive ale consumului de droguri și noi substanțe psihoactivi (N.P.S.).
În data de 24 iunie 2016, în intervalul orar 9.00-11.00, a fost instalat un cort aparţinând Crucii Roșii – antidrog (3)Filiala Gorj, în zona din Piața Prefecturii din Muncipiul Târgu-Jiu, unde persoanelor care au dorit li s-au măsurat valorile tensiunii arteriale.
De asemenea, a avut loc și o activitate de panotaj, prin care trecătorii au avut ocazia să își exprime opinia cu privire la fenomenul consumului și traficului de droguri. Tot vineri, în parteneriat cu Colegiul Național ,,Tudor Vladimirescu”, a fost organizată o competiție sportivă (meciuri de baschet) în rândul elevilor din cadrul acestui liceu.
antidrog (4)În data de 26 iunie, în intevalul orar 9.30 – 11.00, persoanele prezente în Parcul Central din Municipiul Târgu-Jiu au primit materiale de informare şi au fost invitate la dezbateri pe teme corelate cu uzul, abuzul şi traficul de droguri.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here