Activitate caritabilă la Centrul Maternal, derulată de Grădinița Nr. 31 Târgu-Jiu

1020

Grădinița Nr. 31 Târgu-Jiu, coordonată de prof. înv. preșcolar Ramona Popescu, a derulat numeroase activităţi caritabile, una dintre acestea chiar ieri, 29 mai, în cadrul parteneriatului ,,Suflet pentru Suflet de 1 Iunie”, încheiat cu Liceul Tehnologic Bîrsești și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj.
Activitatea caritabilă a constat în oferirea de dulciuri, jucării și rechizite școlare, de către preșcolarii de la Grădinița Nr. 31 și mai mulți elevi ai Liceului Tehnologic Bîrsești, copiilor de la Centrul Maternal și Centrul de zi din cadrul CSAPR Târgu-Jiu. Acțiunea a fost coordonată de cadrele didactice de la Grădinița Nr. 31, Militaru Constantina, Chirilă Mirela și profesori ai Liceului Tehnologic Bîrsești, Digulescu Denisa, Cărăgui Ramona, Coștiuleanu Alina, împreună cu directoarele unităților de învățământ, Bălănescu Camelia, Dabelea Maria.
,,Împreună cu șeful centrului de zi CSAPR Milosteanu Gheorghe am luat inițiativa unei acțiuni de voluntariat, care a pornit din suflet și a alinat suferința altor suflete, cu un simplu gest de dăruire. În urma acțiunii s-au stabilit relații de prietenie, au socializat și au reușit să aducă zâmbetul pe chipurile celor mici.
Pe lângă faptul că toți copiii s-au simțit bine săvârșind o faptă bună, au reușit să trezească interesul colegilor lor pentru viitoarele activități extracurriculare și totodată s-au arătat interesați de a se implica în activități de voluntariat.
Acțiunea noastră a fost poate o picătură într-un ocean de nevoi, dar dacă știm că astfel reușim să alungăm măcar o parte dintre ele și să schimbăm în bine viața cuiva, asta ne motivează să perseverăm.Cu siguranță, vom reveni cu alte astfel de acțiuni în care copii, părinți, educatori, să fim parteneri în promovarea întrajutorării comunitare”, a declarat directorul general al DGASPC Gorj, Laurențiu Diaconescu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here