Acţiune de Ziua Mediului, organizată de preşcolarii Grădiniţei „Lumea Copiilor”

258

Preşcolarii de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Lumea Copiilor” din municipiul Târgu-Jiu, în parteneriat cu Asociaţia ”Noua Generaţie” a organizat, ieri după amiază, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului un spectacol în Parcul Central al municipiului Târgu-Jiu, intitulat „Ecofantezia” – festival al scenetelor şi costumaţiilor ecologice.
Acţiunea ecologică face parte din proiectul „Din dragoste pentru natură”, care a primit o finanţare de 9.000 de lei din partea Fundaţiei pentru Parteneriat, cu sediul în Miercurea-Ciuc, judeţul Harghita şi Mol România, în cadrul Programului „Spaţii verzi” 2018. Spectacolul a cuprins următoarele scenete ecologice: „O întâmplare despre o frumoasă floare” – Grupa Mică A; „Carnavalul ecologeilor” – Grupa Mică B; „Harnicii ecologişti” – Grupa Mică C; „Ecodetectivii” – Grupa Mijlocie A; „Carnavalul florilor” – Grupa Mijlocie B; „Cei trei prieteni fluturaşi” – Grupa Mare A; „Ecologişti de nota 10” – Grupa Mare B. Activitatea a debutat cu un marş al ecologiştilor de la Grădiniţa „Lumea Copiilor” Târgu Jiu. Îmbrăcaţi în costume confecţionate cu ajutorul părinţilor din diverse materiale reciclabile, care întruchipează personajele din scenetele cu conţinut ecologic, copiii au plecat spre scena din parc pe jos, purtând pancarte cu mesaje ecologice. Apoi, fiecare grupă şi-a prezentat sceneta, având ca spectatori părinţii, reprezentanţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj, ai Primăriei Municipiului Târgu-Jiu şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Efortul copiilor a fost răsplătit cu diplome de participare.
În fiecare an, la 5 iunie este aniversată Ziua mondială a mediului înconjurător. Marcarea acestei zile reprezintă unul dintre principalele mijloace prin care Organizaţia Naţiunilor Unite încearcă să stimuleze preocuparea oamenilor pentru protejarea mediului înconjurător şi în acelaşi timp să sensibilizeze factorii de decizie politică să acţioneze în acest sens. Ziua mondială a mediului înconjurător a fost stabilită de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în 1972. Fiecare Zi mondială a mediului înconjurător este organizată în jurul unei teme, recomandată de UNEP (Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu), temă care pune accentul pe o preocupare deosebit de presantă în ceea ce priveşte mediul. Tema din 2018 – ”Beat Plastic Pollution” – pune accentul pe combaterea poluării cu materiale plastice.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here