Acțiune de promovare a UCB în Republica Serbia

5
dav

Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu a organizat cu sprijinul Consulului General al României de la Zajecar, Republica Serbia, domnul Olyver Marius Diloff, în perioada 13–14 noiembrie 2018, o acțiune de promovare a ofertei educaționale a universității în mai multe licee din Valea Timocului.

În Serbia, au fost vizitate trei licee din localitatea Zajecar: Liceul Tehnic, Liceul Economic și Liceul de Medicină din Zajecar, precum și două licee din localitatea Kladovo: Liceul Economic și Liceul Tehnic. Delegația Universității a fost condusă de prof. univ. dr. Liviu-Marius Cîrțînă, prorector al UCB Târgu-Jiu, din delegație făcând parte și doi studenți etnici români din Serbia, care studiază la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.
Scopul vizitei a fost acela de promovare a Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu peste hotare și a ofertei sale educaționale pentru atragerea tinerilor din Serbia la UCB Târgu-Jiu. Din cele declarate de liderii comunităților românești din Serbia de Răsărit comunitatea românilor din Serbia de Est însumează peste 200.000 de persoane în prezent.
Campania de promovare s-a desfășurat în cadrul proiectului „Etnici români la UCB – Școala Internațională de Vară Constantin Brâncuși 2018”, proiect cofinanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here