Acțiune caritabilă a preșcolarilor Grădiniței nr. 31, de Moș Nicolae, la Centrul Maternal

1117

Sub deviza ,,Și noi suntem copii!”, preșcolarii de la Grădinița Nr. 31 Târgu-Jiu, coordonată de director Bălănescu Camelia și prof. înv. preșcolar Popescu Ramona, au mers vineri, 6 decembrie, la Centrul Maternal Târgu-Jiu cu traista plină.

Copiii şi părinţii au muncit cot la cot cu educatoarele realizând o frumoasă acțiune în proiectul de voluntariat ,,Și noi suntem copii!” din cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară, încheiat cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Gorj și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj. Copiii au interpretat emoționant colinde, au confecționat împreună ghetuțe și diverse decorațiuni în așteptarea moșului. Acţiunea ce a avut toate ingredientele unei activități reuşite, sărbătorile de iarnă fiind motiv de bucurie și moment în care conştientizăm că trebuie să fim mai buni, mai răbdători, mai atenți cu cei din jurul nostru.
,,Atunci când ești în preajma copiilor și ai șansa să le aduci zâmbetul pe chip fă-o. Un zâmbet are puteri speciale, poate alunga frica, nesiguranța, durerea și anxietatea nu numai în tine, ci și în cei din jur. Când cineva se simte trist, speriat, nervos, zâmbește cu el și vezi cum se simte. Oricine ar trebui să le dăruiască măcar un zâmbet, căci cea mai mare avuție sunt copiii”, povestește prof. înv. preșcolar Ramona Popescu. Educatoarele, împreună cu șeful centrului de zi CSAPR, Gheorghe Milosteanu, și-au propus să creeze un moment unic, moment în cadrul căruia copiii să lucreze dezinvolt, să recite împreună colinde și să le umple inima de bucurie cu dulciuri și jucării. Și pentru că zicala ,,dar din dar se face rai” este adevărată, preșcolarii de la Grădinița Nr. 31 au fost la rândul lor răsplătiți pentru colindul lor. ,,În speranţa că am reuşit să creăm un început de prietenie între copii şi că am deşteptat în sufletele celor prezenţi bucuria de a colinda, ne dorim ca această colaborare să fie una frumoasă în continuare. Cu siguranță, vom reveni cu alte astfel de acțiuni în care copii, părinți, educatori, să fim parteneri în promovarea întrajutorării comunitare”, a declarat directorul general al DGASPC Gorj, Laurențiu Diaconescu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here