Acțiune caritabilă a elevilor de la Colegiul Național Tudor Arghezi- ”Donăm sânge, dăruim viață!”

3444

Aceasta este deviza după care s-au ghidat elevii claselor a XII-a din cadrul Colegiului Național ”Tudor Arghezi”, din orașul Târgul Cărbunești. Angrenați în acțiunea de a salva vieți, elevii au răspuns pozitiv la inițiativa derulării unei campanii de donat sânge. Promotorii acestei acțiuni au fost asistenții medicali Amzulescu Camelia, Robert Dobrovie, dar și colegii acestora de la primăria Târgu Cărbunești, susținuți, necondiționat, de doamna director a liceului, Liliana – Mihaela DUMITRESCU.

Aceată inițiativă se bazează pe nevoia constantă de sânge din cadrul sistemului de sănătate românesc, având, totodată, și o componentă morală: dezvoltarea simțului civic al elevilor și oferirea unui exemplu pozitiv generațiilor viitoare.
Demersul are rolul de a-i învăța pe tinerii aflați la început de maturitate faptul că bunătatea se naște din iubirea față de aproapele tău. Bunătatea este o trăsătură a sufletului cu care te naști, ori care este cultivată în timp de către părinți, profesori sau apropiați, prin exemplu. Cadrele didactice ale unității de învățământ urmăresc îndeaproape pașii elevilor și le sunt alături în activitățile pe care aceștia își propun să le implementeze.
Acțiunea caritabilă s-a desfășurat în data de 8 martie 2019, la Centrul de Transfuzie Târgu Jiu, transportul elevilor fiind asigurat de către Primăria orașului Târgul Cărbunești, reprezentată de domnul Dănuț BIRĂU.
Această campanie se dorește a fi un mesaj de îndemn adresat tuturor cetățenilor, deoarece gestul donării face diferența între viață și moarte și, de asemenea, ajută în responsabilizarea tinerelor generații.
Bunătatea este o virtute care înfrumuseţează caracterul unei persoane şi prin care se dovedeşte înţelepciunea şi superioritatea ei. Pavel Bochia

Prof. Oana Maria Ștefănescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here