Acțiune a Poliției, în patru cartiere din Târgu-Jiu

3509

Timp de două zile, pe 23 şi 26 august, reprezentanții Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii și polițiștii din Târgu-Jiu au desfăşurat activităţi preventive, în cartierele Obreja, Panduraşul, Meteor şi Luncilor, din municipiu, pentru informarea cetăţenilor cu privire la consecinţele comiterii unor fapte cu violenţă. Motto-ul a fost „VIOLENŢA NAŞTE VIOLENŢĂ!”
,,În discuţiile purtate cu locuitorii din aceste cartiere, poliţiştii de prevenire şi ordine publică au scos în evidenţă necesitatea respectării normelor de conduită socială, impactul negativ pe care îl au asupra comunităţii faptele de tulburare a ordinii şi liniştii publice, percepţia populaţiei faţă de persoanele implicate în fapte comise cu violenţă, dar şi consecinţele asupra vieţii şi integrităţii corporale a victimelor.
Totodată, au fost prezentate aspecte legislative referitoare la răspunderea penală și contravenţională, ce se aplică faţă de persoanele care comit infracţiuni ce aduc atingere vieţii sau integrităţii corporale, precum şi faţă de cei care comit fapte de tulburare a ordinii şi liniştii publice.
Recomandările preventive au avut un impact pozitiv în rândul cetăţenilor, pentru o mai bună înţelegere a consecinţelor ce decurg din comiterea unor asemenea fapte, poliţiştii prezentând concluzii desprinse din cazuistica înregistrată în ultima perioadă la nivelul municipiului Târgu-Jiu pe această linie.
În cadrul activităţilor desfăşurate au fost distribuite flyere cu recomandări preventive pe această linie, în care au fost prezentate şi principalele fapte incriminate în Codul Penal ca infracţiuni privitoare la viaţa şi integritatea corporală a persoanei. Activităţile desfăşurate au avut ca scop prevenirea faptelor comise cu violenţă, beneficiarii activităţilor fiind peste 380 persoane”, se precizează într-un comunicat al IPJ Gorj.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here