ACS, înfrângere după o prestaţie stânjenitoare

773

Echipa de baschet ACS Târgu Jiu a fost învinsă, din nou, de CSM Focşani. De data aceasta, trupa condusă de Claudiu Alionescu nu a ridicat pretenţii, fiind dominată cap-coadă de formaţia din Moldova. De altfel, vizitatorii nici nu puteau avea probleme într-un meci cu o echipă care nu s-a antrenat deloc în săptămâna premergătoare jocului. Astfel, la finalul meciului, tabela a arătat 54 – 79, pe sferturi 16 – 26, 12 – 21, 14 – 20, 12 – 12. Jordan Martin a reuşit 14 puncte şi 11 recuperări pentru gazde, iar căpitanul Adrian Roşu a adăugat 13. Pe lista marcatorilor au mai intrat Howel (9), Bratoloveanu (7), Berca (4), Montez(2), Danciu(2), Nanu (2) şi Vasile (1). Kyle Kilgore a fost cel mai bun marcator de pe parchet cu 21 de puncte, iar Petar Vukovic a reuşit 18. Antrenorul Claudiu Alionescu a declarat că deznodământul a fost unul normal având în vedere ce se întâmplă la echipa de baschet. Pe de altă parte, conducerea, antrenorii şi jucătorii trebuie să se aşeze la masă şi să cadă de comun acord dacă sezonul poate merge mai departe. Lucrurile arată dezolant pe parchet, dar şi mai rău la nivel administrativ.,,Oaspeţii au controlat jocul, este adevărat, dar aşa cum le-am spus şi băieţilor în vestiar, e o vorbă în baschet care spune că joci ceea ce te antrenezi. Cum noi în săptămâna premergătoare meciului nu am reuşit să facem nici măcar un antrenament împreună din diferite motive, unul pentru că nu am avut nici o sală de antrenament, doi pentru că, de joi începând, juniorii din lot au plecat la Sighet pentru meciul cu echipa CNTV, acest lucru s-a văzut pe teren şi în evoluţia noastră. Nu este o scuză, dar aceste lucruri, în ansamblul jocului, contează foarte mult. Plus situaţia tensionată de la club care se reflectă şi la echipă şi mai ales asupra evoluţiei din teren a jucătorilor. Vreau să felicit şi echipa din Focşani, a arătat ca o echipă profesionistă, îşi merită locul din play-off, pentru că eu cred că prin această victorie şi-au asigurat locul din play-off pentru sezonul viitor”, a declarat Alionescu.

Disensiuni între antrenor şi conducere
Este evident că apele sunt tulburi la ACS Târgu Jiu, iar în acest moment nu mai există un liant între oficialii clubului şi jucători. Antrenorul Claudiu Alionescu spune că nimeni din conducere nu vorbeşte cu baschetbaliştii, care vor fi greu de convins să evolueze şi în meciurile din deplasare în contextul în care au restanţe salariale de aproape patru luni. Principalul ,,cerbilor” a declarat că el nu se va retrage, dar ia în calcul şi cel mai negru scenariu, acela ca echipa să dispară.,,Eu sper ca măcar să putem să terminăm acest campionat.
Obiectivul este matematic în picioare, mai avem patru meciuri rămase până la final. Sunt multe lucruri care nu aduc a baschet profesionist, nu ştiu dacă în Ethiopia sau în Papua Noua Guinee se joacă baschet, dar dacă s-ar juca, cu siguranţă lucrurile ar fi mai organizate decât sunt la noi în echipă la acest moment. Suntem departe şi de amatorism, nu mai vorbesc de echipă profesionistă. Sunt lucruri legate de vize medicale, de facturi, de salvări şi aşa mai departe. Nimeni din partea conducerii nu vine să discute cu jucătorii. Sunt frustraţi, pentru că nu aşteaptă decât nişte răspunsuri în legătură cu ce se va întâmpla în acest sezon, nu neapărat o rezolvare imediată a situaţiei. Din păcate, eu incompetenţa şi indiferenţa nu le pot antrena. Urmează două deplasări la Ciuc şi la Târgu Mureş, situaţia financiară e dezastruoasă, nu ştiu cu ce vom realiza acele deplasări sau dacă voi avea 10 jucători cu care să pot să merg. În momentul de faţă, i-am ţinut lângă mine, au fost şi aceste meciuri acasă şi au jucat cât au putut de bine pentru publicul spectator. Eu nu o să mă retrag atâta timp cât voi avea jucători lângă mine, o să fiu ultimul care părăseşte corabia, însă de la meci la meci ne este din ce în ce mai greu. Nu văd care ar putea fi rezolvarea în acest moment”, a precizat antrenorul.Pe de altă parte, prestaţia din meciul cu CSM Focşani nu a fost pe placul conducătorilor de la ACS Târgu Jiu, care au sugerat că Alionescu nici nu s-a mai obosit să pregătescă partida de luni, pentru că avea deja scuzele pregătite în cazul unei înfrângeri. Mai mulţi tineri de la echipa de baschet au fost la Olimpiada Sportului Şcolar, alături de echipa CNTV, iar antrenorul clubului a declarat că nu a putut face antrenamente doar cu şapte jucători. Haosul domneşte în sportul gorjean, iar o imagine elocventă a putut fi văzută chiar la meciul de luni, când Alionescu s-a oferit să şteargă parchetul în timpul partidei, pentru că nu avea cine…
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here