ACS Exclusive a luat titlul la minifotbal! Echipele noi, performerele sezonului

665

Minifotbalul a revenit în Complexul Dolce Vita din Târgu-Jiu. După o pauză cauzată de restricțiile legate de pandemia de Covid-19, în weekend-ul recent încheiat au avut loc meciurile finale din campionatele Liga 1 și Liga 2. Competiția principală a fost câștigată de nou-promovata ACS Exclusive Târgu-Jiu, în timp ce competiția secundară a revenit unei echipe nou-înființate, Viitorul FC. Totul s-a decis în ultima etapă, iar finalul a fost unul pe muchie de cuțit, cu răsturnări de situație. ACS Exclusive Târgu-Jiu avea nevoie de un succes în ultima rundă pentru a-și asigura titlul de campioană. Adversarii de la ACS Victoria, vicecampionii ediției precedente, au oferit însă o replică puternică liderului. ACS Victoria a condus cu 2-0, Exclusive a revenit în joc, însă nu a putut obține decât o remiză, 2-2. Rezultatul de egalitate le-a oferit șansa celor de la Peppy Dolce Vita, echipa care a condus mare parte din sezon, să obțină in-extremis titlul de campioană. Pentru asta avea nevoie de cele 3 puncte din meciul cu ISU Gorj. Adversarii au fost însă la înălțime și conduceau la un moment dat cu scorul de 3-0! Cei de la Peppy nu au putut decât să limiteze din proporțiile scorului, iar partida s-a încheiat cu victoria celor de la ISU, 3-2. Astfel, ACS Exclusive s-a încununat campioană, Peppy Dolce Vita a obținut locul 2, iar campioana ultimelor sezoane, Dream Team, a obținut „bronzul” acestei ediții.

Lotul campioanei, ACS Exclusive Târgu-Jiu:
Constantin Bistreanu și Jean Marin – portari
Mihai Dinuțoiu, Ciprian Dudău, Ionuț Bocșeru, Dragoș Stănescu, Daniel Constantin, Daniel Sorea, George Bozianu, Marius Miruță, Alexandru Avrămescu, Lucian Marina, Ionuț Vasile – jucători
Bogdan Horhoianu – antrenor și delegat

Festivitatea de Premiere
Locul 1 – ACS Exclusive Târgu-Jiu
Locul 2 – Peppy Dolce Vita
Locul 3 – Dream Team Târgu-Jiu
Locul 4 – ACS Victoria Târgu-Jiu
Premiul Fair Play – Wektra Team
Cel mai bun jucător – Alexandru Avrămescu (ACS Exclusive Târgu Jiu)
Golgheter – Ion Cănăvoiu (Dream Team): 34 de goluri
Cel mai bun portar – Constantin Bistreanu (ACS Exclusive Târgu Jiu)
Cel mai bun tânăr jucător (-21 de ani) – Iulian Măicăneanu (Primăria Bîlteni)
Cel mai bun senior jucător (+40 de ani) – Florin Popete (Peppy Dolce Vita)
Cel mai bun pasator – Claudiu Dumitru (ACS Victoria Târgu- Jiu)
Cel mai tehnic jucător – Alexandru Mainerici (ISU Gorj)
Campioana ACS Exclusive va participa, în perioada 4-6 iunie, la Supercupa României, la Oradea. Competiția, prima oficială organizată sub egida Federației de Minifotbal din România, după o pauză de aproape 2 ani de zile, va avea la start cele mai bune 48 de echipe din țară. Primele 15 clasate vor obține biletul pentru participarea la Campionatul Național din perioada 1-3 iulie, de la Râmnicu-Vâlcea. Weekend-ul plin de minifotbal din Complexul Dolce Vita s-a încheiat duminică, odată cu finalele din Liga 2 Amatori. Marea finală, dintre Rinacar Târgu-Jiu și Viitorul FC, s-a decis la loviturile de la 7 metri, după 2-2 în timpul regulamentar. Cei de la Viitorul au avut nervii mai tari și s-au impus, după câte 4 lovituri de fiecare echipă. Medaliile de bronz au revenit celor de la CS Voicu Dragon, după un meci decis, de asemenea, la penalty-uri, cu Primăria Motru. Turneul „Fair Play”, rezervat echipelor clasate mai jos de locul 8 în sezonul regulat, a revenit celor de la Digi Team Târgu Jiu, 2-0 în finala cu Primăria Albeni.

Festivitatea de Premiere
Premiul Fair Play – Primăria Negomir
Cel mai bun jucător – Dumitru Schinteie (Viitorul)
Golgheter „Turneu Final” – Cristian Stegaru (SEBN Târgu Jiu): 20 goluri
Golgheter „Turneu Fair Play” – Marius Uleanu (Digi Team Târgu Jiu): 16 goluri
Cel mai bun portar – Florin Negrea (CS Voicu Dragon)
Cel mai bun tânăr jucător (-21 de ani) – Adrian Semen (Rinacar)
Cel mai bun senior jucător (+40 de ani) – Victor Lungu (Motru)
Cel mai tehnic jucător – Ovidiu Șomănescu (Rinacar)
Primele două clasate, Viitorul și Rinacar, vor primi licența de participare pentru următoarea ediție a Ligii 1 Dolce Vita, programată să înceapă în luna septembrie.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here