Accidente grave cu şoferi adormiţi la volan

408

accident6O tânără de 20 de ani a murit ieri dimineaţă într-un accident rutier produs pe DE 79, pe Defileul Jiului, după ce maşina în care se afla a plonjat în râul Jiu de la circa 10 metri înălţime.

Şoferul maşinii a adormit la volan şi la fel s-a întâmplat şi într-un alt accident produs tot de dimineaţă la Bumbeşti Piţic, aici persoanele din evenimentul rutier fiind rănite grav.

Roxana Mădălina Nicoliţă era din comuna doljeană Călăraşi şi venea dinspre Timişoara spre Târgu Jiu, maşina fiind condusă de un tânăr de 28 de ani, în dreapta acestuia mai fiind un bărbat de 29 de ani. Conducătorul auto, Tudor Văduva,a recunoscut că a aţipit la volan şi din această cauză a pierdut controlul volanului. „Nu ştiu foarte multe despre cele întâmplate. Veneam dinspre Petroşani şi dintr-o dată am derapat. S-a acumulat oboseala şi m-am trezit în apă. Norocul nostru a fost că au trecut colegi din trafic şi ne-au ajutat să ieşim, spărgând luneta din spate”, a precizat Văduva. Şoferul şi pasagerul din dreapta au reuşit să se salveze ieşind prin luneta din spate, însă tânăra de pe bancheta din spate a decedat, trupul său neînsufleţit fiind scos ulterior din maşină de către pompierii militari. Pompierii militari s-au folosit de veste de salvare şi cordeline pentru a ajunge la autoturismul aflat în apa rece şi adâncă de circa doi metri. O macara a fost adusă în zonă pentru a ridica maşina şi a o transporta la Târgu Jiu pentru expertiza tehnică.

Şeful Poliţiei Rutiere Gorj, comisarul şef Dumitru Tatomir, a precizat că acesta este primul accident mortal produs în zona Defileului Jiului în ultimii doi ani. „Starea carosabilului este bună, drumul este marcat, curba este semnalizată, dar, din păcate, conducătorul auto spune că a adormit la volan şi aceasta este şi cauza producerii accidentului”, a menţionat Tatomir. Trupul neînsufleţit al tinerei de 20 de ani a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj, medicii legişti urmând să efectueze luni necropsia pentru a stabili dacă tânăra a murit înecată sau ca urmare a impactului maşinii cu parapetul de piatră de pe marginea şoselei.

Alte două persoane au fost rănite duminică dimineaţa într-un accident similar produs pe raza comunei gorjene Bumbeşti Piţic, şoferul unui autoturism adormind la volan. Conducătorul auto, un bărbat de 51 de ani, din Târgu Jiu, a pierdut controlul volanului şi maşina s-a izbit de un parapet de protecţie. În urma impactului atât şoferul, cât şi soţia acestuia, aflată pe scaunul din dreapta faţă, au suferit răni grave, fiind transportaţi la Spitalul Judeţean de urgenţă din Târgu-Jiu. Bărbatul este cercetat acum de poliţişti pentru vătămare corporală din culpă. De la începutul anului 2010 şi până în prezent, pe tronsonul de drum menţionat, s-au înregistrat patru accidente de circulaţie, soldate cu şapte persoane rănite uşor, excepţie făcând accidentul produs în dimineaţa zilei precedente, când o tânără de 20 ani, din comuna Călăraşi, judeţul Dolj, şi-a pierdut viaţa.Pe parcursul anului 2009, pe acest segment de drum, nu s-au înregistrat accidente de circulaţie soldate cu persoane decedate sau rănite grav, iar în anul 2008, s-au produs două accidente de circulaţie soldate cu rănirea gravă a doi participanţi la trafic.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here