Accidentat mortal de un șofer grăbit

289

Un biciclist de 50 de ani din Bîlteni a murit, luni seara, după ce a fost lovit în plin de un bolid de lux condus de un doljean grăbit să ajungă tocmai în Franța. Nicolae Pena mergea spre casă după ce lucrase toată ziua ca sobar la niște consăteni de-ai săi din Cocoreni, la un moment dat, în apropierea unei treceri pentru pietoni, angajându-se în traversarea străzii, însă prin loc nepermis. Un pasager care era în mașina implicată în accident a menționat că șoferul nu a mai apucat să îl vadă pe biciclist la timp întrucât acesta ar fi traversat prin spatele unei mașini aflate în trafic.
accident bicicleta (1)„Eu nu știu exact cum a fost pentru că scriam un e-mail pe telefon, am simțit doar impactul, dar unchiul meu, care era la volan, mi-a spus că din față, pe partea cealaltă, i-a venit o mașină, iar în spatele ei ar fi fost biciclistul care a încercat să traverseze strada. A venit direct spre noi. Se și vede cum e lovită mașina. Unchiul meu a sunat la 112, dar nu mai putea nimeni să facă nimic”, a povestit un nepot al șoferului, aflat și el în mașina ce avea ca destinație finală Parisul. Rude ale doljeanului au venit la locul accidentului și și-au cerut scuze la familia îndoliată, încercând să le explice oamenilor că nimeni nu și-a dorit așa ceva, situațiile de acest gen fiind mai rare la astfel de evenimente.
Pena nu a mai putut fi salvat de echipajul medical care s-a deplasat la fața locului, lovitura suferită de acesta fiind una fatală. Bicicleta cu care bărbatul se deplasa a fost ruptă în două, iar o parte importantă din ea a fost găsită de polițiști tocmai într-un vișin de pe marginea șoselei, la mai bine de zece metri de locul impactului. Și mai departe erau alte resturi din bicicletă și autoturism, polițiștii deschizând o anchetă pentru a afla cum s-a produs nenorocirea. Șoferul bolidului de lux, cu număr de Argeș, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, acum anchetatorii așteptând rezultatele necropsiei pentru a vedea dacă și biciclistul a consumat sau nu băuturi alcoolice înainte de a pleca la drum. Șoferul s-a ales oricum cu dosar penal și este anchetat pentru ucidere din culpă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here