Accident simulat în centrul Târgu-Jiului

497

simulare pompieri (2)Un accident rutier cu o victimă prinsă între fiarele contorsionate a fost simulat, ieri în Târgu-Jiu, în preajma Pieţei Centrale. Acesta a fost, de fapt, un exerciţiu demonstrativ pe care forţele abilitate să intervină în astfel de

momente l-au pus la cale cu ocazia „Zilei Pompierilor din România”, ce se sărbătoreşte pe 13 septembrie.

Două autoturisme Dacia s-au ciocnit frontal, unul dintre şoferi rămânând prins între fiare. Acesta a fost stabilizat de către medicii de urgenţă ajunşi la faţa locului cu două ambulanţe, victima suferind leziuni grave la unul dintre picioare. Pentru a-l scoate pe şofer din maşină a fost nevoie de intervenţia pompierilor specializaţi în descarcerare.Iată scenariul simulării gândit de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, simulare care a fost realizată cu ocazia „Zilei Pompierilor din România”, din data de 13 septembrie. „Misiunile noastre se îndeplinesc în colaborare cu structurile abilitate, în acest caz cu Serviciul de Ambulanţă, Poliţia Judeţeană şi Poliţia Comunitară. Vrem să facem cât mai multe activităţi de intervenţie pentru a fi în măsură ca, într-un caz real, să fim în măsură să intervenim eficient de fiecare dată în vederea salvării vieţilor omeneşti, în primul rând şi a protejări bunurilor materiale, a factorilor de mediu, în al doilea rând”, a declarat Liviu Dumitraşcu, inspector şef ISU. Acesta consideră, de asemenea, că timpul de reacţie avut de echipajele de intervenţie a fost unul destul de bun. „În conformitate cu prevederile legale avem, în mediul urban, un kilometru pe minut. Din câte am văzut, ei au ajuns în şapte minute şi au venit direct de la bază. La fel şi ambulanţele au venit de la bază, nu au fost aduse dinainte aici”, a completat Dumitraşcu.
Duminică, ziua tuturor pompierilor din România
Ziua pompierilor este sărbătorită, în fiecare an, în ziua de 13 septembrie. Astfel, duminică, la Târgu Jiu, va avea loc un scurt ceremonial religios precum şi depunderi de coroane la monumentul eroului postmortem „Lt. Col. Dumitru Petrescu”. De aici va urma deplasarea în Piaţa Prefecturii unde se va intona Imnul de Stat al României, se vor rosti alocuţiuni şi mesaje şi vor fi acordate diplome şi cupe şi vor fi citaţi, prin ordin de zi, cei merituoşi. Momentul va fi încheiat prin defilarea personalului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Lt. Col. Dumitru Petrescu” al judeţului Gorj.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here