Accident mortal la Bîlteni! Bebeluș de două luni în stare gravă la un spital din București, mama copilului a decedat

377

O tânără profesoară de la un liceu din Târgu-Jiu și-a pierdut viața, ieri dimineață, într-un accident rutier produs chiar de soțul său. Anca Minoniu plecase împreună cu Petre Alin Ciobanu pentru a ajunge la Craiova, cei doi fiind împreună cu fiica lor de doar două luni. Femeia se afla pe bancheta din spate în momentul în care bărbatul a pierdut controlul volanului pe o porțiune de drum drept. Mașina sa a atins un parapete de pe contrasens după care a revenit pe banda dreaptă de mers și a ieșit de pe carosabil, oprindu-se pe un teren agricol cultivat cu grâu. Autoturismul a zburat câțiva metri prin aer, suficient cât ușa din spate stânga să se deschidă și mama să piardă din brațe bebelușul, după cum au declarat martori oculari, fetița fiind găsită ulterior de către localnici lângă roata din dreapta față a mașinii.

“Când ne-am dus acolo, după ce am auzit o bubuitură, l-am văzut pe șofer la bancheta din spate, încercând să își scoată soția de acolo. Era lovită, avea o tăietură în partea dreaptă și nu mai părea că ar trăi. Bebelușul era afară din mașină, era pe la roata din dreapta față. Probabil a căzut când mașina s-a învârtit în aer, după ce a zburat de pe șosea”, a povestit un localnic. Oamenii au sunat la 112 și imediat s-au pus în mișcare echipele de la Ambulanță și SMURD, fetița de două luni fiind preluată de la locul accidentului și adusă la spital la Târgu-Jiu, unde după-amiază a venit un elicopter SMURD pentru a o transporta la București. Starea ei era gravă și medicii au considerat că doar în Capitală se mai poate face ceva pentru a-i fi salvată viața.
accident bilteni (3)În ceea ce o privește pe mamă, aceasta a decedat pe loc, medicii încercând ulterior timp de aproape o oră să o reanimeze. Inima sa a încetat însă să mai bată, soțul ei declarând că nu își imagina că e posibil așa ceva. Bărbatul a menționat că nu avea viteză, mai ales că avea fetița bolnavă în mașină. El a spus că a încercat să depășească un biciclist și pentru că ploua a scăpat mașina de sub control, existența biciclistului nefiind confirmată însă și de localnicii care au asistat la teribila scenă. Pe numele său a fost deschis însă un dosar penal în care anchetatorii îl acuză de ucidere din culpă și vătămare din culpă.
accident bilteni (2)Anca Minoniu avea 34 de ani și era profesor de franceză la Grupul Școlar “Gheorghe Magheru”, fiind unul dintre dascălii extrem de apreciați de aici. Ieri, la intrarea în sediul liceului a fost aprinsă o candelă lângă o fotografie cu cea dispărută prematur, toți cei care au cunoscut-o exprimându-și regretul pentru cele întâmplate. Trupul neînsuflețit al acesteia a fost preluat de la locul accidentului de Serviciul de Medicină Legală, azi urmând să fie efectuată necropsia și să fie trase primele concluzii cu privire la cauzele decesului.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here