Accident de muncă la Cariera Lupoaia: Lăcătuș mecanic, cu traumatism cranio-cerebral

161

Un salariat al Complexului Energetic Oltenia a suferit, sâmbătă dimineața, un accident de muncă la Cariera Lupoaia. Acesta era lăcătuș mecanic în sectorul doi al unității miniere, el prestând la nodul de distribuție al unității. Omul ar fi căzut, prin alunecare, pe o bandă lovindu-se serios la cap. Angajatul a raportat incidentul singur la 112, poliția cercetând cele petrecute și confirmând apelul făcut de victima în vârstă de 48 de ani.

Potrivit unor angajați ai unității miniere aflați, sâmbătă dimineața, la serviciu, lăcătușul mecanic ar fi alunecat în momentul în care a comutat benzile de la excavator. În momentul căderii, salariatul avea stația de emisie-recepție în mână și ar fi comunicat cele întâmplate, fiind auzit de mai mulți angajați aflați la acea oră la muncă.Acesta ar fi strigat pe stație către dispecer să oprească banda 3-15 anunțând că este Liviu Pătru și că ar fi căzut pe banda 3-13. Până ca banda să fie oprită însă, deja salariatul intrase în buncăr, acesta având lovituri la cap și oase rupte.Nu este exclus ca accidentul să se fi datorat echipamentului de lucru, deoarece angajații primesc bocanci cu câteva numere mai mari decât au piciorul, spun colegi de-ai acestuia de la serviciu.

Echipament neadecvat!
În unitate s-a vehiculat, sâmbătă, că salariatul ar fi sărit singur în buncăr, lucru exclus de anchetatorii care spun că victima a sunat la 112 raportând un accident de muncă. “Sâmbătă dimineața, s-a primit un apel pe 112 în care un salariat al Carierei Lupoaia spune că a suferit un accident de muncă la unitatea minieră.Salariatul are vârsta de 48 de ani și a suferit un traumatism cranio-cerebral”, a precizat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, la solicitarea Gorjeanul.Pătru Liviu este căsătorit, iar soția se află plecată la muncă în străinătate.Salariatul Carierei Lupoaia este, în prezent, spitalizat.
A.STOICA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here