Accident de muncă la Brănești – Un bărbat a murit strivit de un zid

598

Un tânăr din Turceni, angajat al unei firme de construcții din oraș, a murit, ieri dimineață, în chinuri groaznice, în satul Gilort, din comuna Brănești, după ce un zid de cărămidă s-a prăbușit peste el. Acesta lucra la consolidarea unei case bătrânești, alături de alți muncitori. Pompierii au încercat să-l scoată de sub dărâmături, însă bărbatul de 37 de ani a murit în timpul operațiunii de salvare. Medicii au declarat decesul. Intervenția a fost extrem de dificilă pentru angajații ISU Gorj, întrucât construcția s-ar fi putut prăbuși în orice moment.

zid  (2)”Este vorba despre un bărbat de 37 de ani, lucrător la o firmă de construcții. În timp ce lucrau la casă, un zid s-a prăbușit peste o persoană de sex masculin. La fața locului s-au deplasat echipaje din cadrul Secției de Pompieri Turceni și Detașamentul de Pompieri Târgu-Jiu, un echipaj SMURD și unul al Serviciului de Ambulanță Gorj. Intervenția a fost îngreunată, deoarece exista pericolul de prăbușire asupra personalului intervenției. S-a acţionat cu mijloace și utilaje din dotare, cu autospeciale de descarcerare grea, cu care am reușit să ridicăm zidul și am făcut acces către victimă. Din păcate, persoana respectivă a suferit traumatisme craniene incompatibile cu viața și a decedat”, a declarat Augustin Malacu, șeful Centrului Operațional al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj. După aproximativ trei ore, echipajele de salvatori au reușit să îl scoată la suprafaţă. Cazul a fost preluat de reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, fiind deschisă o anchetă care va stabili dacă au fost respectate toate normele de siguranță și protecție. În urma tânărului au rămas o soție îndurerată și doi copii minori. ”Am trimis o echipă acolo. Se pare că lucra la consodolidarea unei case, iar un zid a căzut peste el și a decedat. Primele informații arată că lucra la un angajator din Turceni”, a precizat George Romanescu, inspector șef în cadrul ITM Gorj.
Reprezentanții firmei Danrucris Rezist SRL, din Turceni, spun că bărbatul era angajat cu forme legale.”Avea contract. Totul era în regulă. Lucra de un an și ceva. Era o lucrare de care se știa la firmă”, a declarat, pentru Gorjeanul, Constantin Dănciloiu, administratorul firmei de construcții.
Loredana Fîciu

1 COMENTARIU

  1. Costele , cine raspunde de neluarea masurilor de securitatea si sanatatea in munca !? Pe cine ai responsabil cu s.s.m.ul !? Pe cel de la ” iordache srl ” , pardon , ydail !? Ma neica nimeni , esti direct raspunzator ! Sefutule , nu esti numai pentru numarat bani ! Sau asta era un ” comision ” pt.ulite asfaltate !!??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here