Abuzuri pe bandă, la Asociația de proprietari nr.13 Motru – Locatar, pus să plătească de 9 ani apă caldă și căldură, deși are centrală proprie!

744

Caz fără precedent în municipiul Motru, unde proprietarul unui apartament, arondat Asociației nr.13, s-a trezit acționat în instanță, pentru că a refuzat să plătească apa caldă și căldura furnizată în sistemul centralizat, deoarece are de la mutarea în locuință centrală proprie. Cetățeanul a câștigat definitiv procesul cu asociația pentru debitul solicitat de peste 1200 de lei, asta cu doi ani în urmă, ca imediat după să se trezească cu un alt proces în care asociația cere plata penalităților pentru același debit, anulat de instanță. Omul solicită acum autorităților municipale să verifice actele contabile ale asociației, pe motiv că debitul cerut iar de responsabilii acesteia nu ar fi real.

Asociația de Proprietari nr.13 Motru este una cu probleme, confirmă autoritățile locale, asaltate de mai mulți locatari, care susțin că administratorul îi încarcă nejustificat la plată. Este și cazul cetățeanului Aurel Petru Berceanu, care s-a adresat în mod repetat Primăriei Motru când asociația l-a pus să plătească ceea ce nu a consumat, mai exact, apă caldă și căldură de la UATAA, deși omul are centrală pe gaz în locuință, dar și plata luminii pe scara de bloc, chiar dacă acesta are o intrare separată în imobil, din afara clădirii. Berceanu a cerut primarului Gigel Jianu să trimită o comisie la asociație, deoarece, după ce a câștigat un proces cu aceasta, definitiv, și a anulat plata ilegală ce i s-a trecut pe numele său, s-a trezit cu un nou proces cu asociația, care dorea să îl pună la plata unor penalități, în valoare de 236, 81 de lei, bani pe care pârâtul a dovedit că nu îi avea, de fapt, de achitat.

Asociația, pe mână cu primăria?!
“Consider că mi se face un nou abuz, pe primul anulându-l la instanță, asociația anunțându-mă că trebuie să plătesc penalități pentru un debit pe care mi l-au calculat la nivelul anului 2012-2015, fiind vorba de 1200 de lei. Nu înțeleg de ce Primăria Motru nu face un control amănunțit la asociație pentru a verifica, dacă am fost încărcat abuziv la plată sau nu, deoarece am cerut asta în mod repetat la instituția publică și nici până în prezent nu am o concluzie a verificării făcute superficial, în urmă cu o lună de zile. Doamna Stancu Melania Nadia de la Primăria Motru a făcut această verificare, legat de faptul că am centrală proprie, dar a refuzat, în schimb, să verifice și actele contabile ale asociației, pentru a concluziona, dacă debitul ce îl am este real sau nu. Mi s-a transmis, în schimb, că instituția colaborează cu asociația, lucru care îmi dă de gândit”, a declarat Aurel Berceanu. Proprietarul susține, de asemenea, că funcționarii asociației nu ar avea un comportament adecvat, în raport cu locatarii. “Solicit public angajaților Asociației nr.13 Motru, respectiv președintelui, administratorului și contabilului, să aibă un comportament decent cu proprietarii și să fie mult mai atenți la calcule, deoarece și pe ultima factură m-au încărcat iar cu sume necuvenite, pe care le pot dovedi”, a completat locatarul nemulțumit.

A câștigat două dosare cu asociația și nu mai vrea să plătească decât real!
Cetățeanul susține că până în prezent a câștigat deja două litigii cu asociația și spune că nu mai achită debite făcute din pix de responsabilii acesteia. Omul atrage atenția Primăriei Motru să stea cu ochii pe abuzurile făcute la Asociația nr.13, deoarece aici sunt mulți proprietari nemulțumiți, pe motiv că sunt trași în piept de cei care și-ar face activitatea în mod oneros.În opinia mai multor locatari, programul de încasări nu se respectă, există o singură femeie de serviciu care trage, în timp ce alte două colege nu fac mai nimic, iar administratorul s-ar face doar că muncește, când e căutat fiind de negăsit.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

  1. Nu este singura asociatie de proprietari in situatia aceasta, toate sunt la fel in Motru. Din pacate, organele statului abilitate in a lua masuri in acest sens, nu aplica legea si le ,,protejeaza,, pentru incalcarea acesteia. Astfel, organele de conducere ale asociatiilor de proprietari, nu au frica de nimic pentru ca nu au fost trimisi in judecata pentru abuzurile savarsite si nici pentru banii proprietarilor de apartamente, cheltuiti in mod nejustificat pe lucrari care initial au fost facute prin fonduri FRDSR, materiale sau salarii generoase pe care personalul U.A.T.A.A nu le are cum le au salariatii asociatiilor de proprietari.
    Organele de conducere ale asociatiilor de proprietari, ar trebui sa inteleaga faptul ca aceste asociatii, sunt constituite numai din proprietari si nu sunt fondatori niste persoane oarecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here