A rămas doar spiritul! Pandurii, umiliţi de Viitorul

942

Viitorul s-a impus fără probleme în meciul echipelor din Târgu-Jiu. Formaţia lui Cristian Lupuţ a câştigat cu 4-0 confruntarea gorjenilor, disputată sâmbătă pe Stadionul Municipal. Aşa cum era firesc, spectatorii au fost alături de echipa considerată oaspete, iar galeria Regiment Târgu- Jiu a reprezentat pata de culoare într-o arenă aproape goală. Partida a început cu un moment de reculegere în memoria lui Constantin Şoitoman, cel care a fost magaziner al echipei Pandurii timp de 20 de ani.
Paradoxal, trupa lui Călin Cojocaru a avut, la fel ca în meciul cu Reşiţa, ocaziile mai mari ale primei reprize.
Ciobanu a ratat o oportunitate uriaşă în minutul 22, la o ieşire greşită a portarului Bodea, iar Vasilescu a şutat periculos, dar fără să găsească spaţiul porţii, peste alte 4 minute.
Gazdele s-au descătuşat în partea a doua a confruntării. Darius Buia şi-a arătat măiestria din lovituri libere, şi l-a executat pe tânărul Krupenschi cu o execuţie superbă de la 25 de metri (50). După ce a deschis scorul, formaţia condusă de Cristian Lupuţ a pus stăpânire pe joc.
Totuşi, golul doi a venit târziu, în minutul 82. Jucătorul crescut de Pandurii, Marius Cioiu, a avut o execuţie de fineţe, şi a majorat diferenţa printr-un şut plasat de la 15 metri. Vlad Rusu a pus bomboana pe colivă în finalul partidei, când a reuşit o dublă (89, 90+2).

VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU – PANDURII TÂRGU JIU 4-0 (0-0)
Darius Buia 50’, Marius Cioiu 82’, Vlad Rusu 89’, 90+2’
R. Bodea – Ciul, Oros (cpt.), Misăraş, Andr. Dragu – Buia (Prejmerean 80’), Cioiu, Negrean, Gîrbiţă – Bădăuţă (Vl. Rusu 67’), D. Paraschiv (Vas. Pop 88’).
Rezerve neutilizate: Moga – Core, Băciuţ, Mitrică.
Antrenor: Cristian Lupuţ
Krupenschi – Cuţitoiu, Erhard, D. Ciobanu (cpt.), Al. Vasilescu (R. Filip 84’) – Takahashi, Trancă (Dinu-Ivănescu 16’) – Peia, Şendroiu, Tănăsoiu – P. Popescu.
Rezerve neutilizate: Licuriceanu, Leo. Gheorghe, Rob. Lică, Frăsia, Cornicioiu.
Antrenor: Călin Cojocaru

Şedinţă prelungită în vestiar
După al doilea meci în care echipa sa clachează pe final, antrenorul Pandurilor, Călin Cojocaru, şi-a ţinut minute bune elevii la cabine. Antrenorul timişorean a spus că nu mai vrea scuze, iar fotbaliştii pe care îi conduce trebuie să rămână concentraţi 90 de minute. Gorjenii au primit 8 goluri în primele două meciuri din 2020.
„Acelaşi parcurs, din nefericire pentru noi, ca etapa trecută. Am jucat bine o oră, iar după primul gol picăm psihic, iar pe final intervine şi debandada. Nu înţeleg de ce. Grav e că fac greşeli tocmai jucătorii cu experienţă: greşeli de marcaj, de poziţionare, nesincronizări, lucruri care ne-au costat. Nu accept aşa ceva. Am luat goluri foarte uşor. Fotbalul nu se joacă doar o oră. Nu vreau să reproşez nimic juniorului Krupenschi (n.r. – portarul). Am fost foarte dezorganizaţi pe faza defensivă. Nici în ultimele patru meciuri din tur nu am avut aşa o prestaţie slabă pe faza defensivă. Aştept altceva de la ei. De săptămâna viitoare, vreau să am în vestiar doar războinici, care aleargă şi dau totul pe teren, nu plângăcioşi care caută scuze. Eu zic că am în lot jucători tineri, de viitor, chiar dacă acum pică pe final. Vor creşte treptat-treptat. Etapa viitoare, cu FC Argeş, vor reveni şi Cotolan şi portarul Opriţa. Sper să-l recuperăm pe Trancă. S-a accidentat destul de rău”, a declarat Cojocaru.
Tehnicianul a apreciat suportul spectatorilor, declarând că există doar o echipă în liga secundă care reprezintă cu adevărat Gorjul. ,,Era normal ca publicul să fie de partea noastră. A jucat o echipă din Târgu Jiu şi atât. Noi suntem echipa de tradiţie a Gorjului, şi merităm mai multă atenţie din partea tuturor. Suporterii ştiu doar o echipă în oraş”, a spus principalul Pandurilor.

Lupuţ: ,,Nu am avut nicio emoţie”
În ciuda unei prime reprize şterse, antrenorul Viitorului, Cristian Lupuţ, a declarat că nu şi-a pus problema învingătoarei. Deşi nu a făcut achiziţii sonore, echipa sa a plecat ca din puşcă în 2020, şi a bifat deja două succese. Tehnicianul gazdelor a declarat că meciul ar fi strâns mai mulţi spectatori, dar oamenii au stat acasă şi din cauza coronavirusului.
,,A fost un meci cu o primă repriză echilibrată, dar, sincer, nu am avut nicio emoţie. Avem o echipă bună, un lot competitiv, iar cei care au intrat din postura de rezervă au fost extraordinari. Nu e o victorie specială. Sunt alte trei puncte importante pentru noi, chiar dacă au fost obţinute împotriva unei echipe a cărei situaţie se cunoaşte. Sunt convins că rezultatele noastre vor aduce cât mai multă lume la stadion. Probabil acum s-au speriat de coronavirus.
Îmi era frică doar ca jucătorii să nu se relaxeze, după acea victorie frumoasă de la Mioveni, dar am reuşit până la urmă să-i capacitez pe băieţi la importanţa acestui joc şi a celor trei puncte. Nu am ţinut să facem achiziţii multe, fiindcă eu sunt adeptul omogenităţii. Majoritatea celor care au venit în iarnă erau jucători pe care îi ştiam, cu care am lucrat la Luceafărul Oradea”, a declarat Lupuţ.
Pandurii dau piept, etapa viitoare, la Târgu-Jiu cu FC Argeş, în timp ce Viitorul Târgu-Jiu stă.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here