A lovit o mașină parcată și a dat bir cu fugiții

964

Doi ani de închisoare cu suspendare a primit un bărbat din comuna Hurezani care s-a urcat băut la volan și a avariat o mașină parcată. Individul a părăsit rapid zona, dar a fost identificat la scurt timp de poliție. Bărbatul va trebui să muncească trei luni în folosul comunității, la primărie sau la școala din localitate. Sentința dată zilele trecute nu este definitivă.

Fapta s-a petrecut anul trecut, într-o seară de la sfârșitul lunii martie. „Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, la data de 25.03.2021, în jurul orelor 19:46, organele de poliţie din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Stoina au fost sesizate prin serviciul 112 cu privire la faptul că pe raza comunei Hurezani a avut loc un eveniment rutier. Urmare a apelului efectuat, organele de poliţie s-au deplasat la faţa locului şi au identificat apelantul, care a declarat că, la data de 25.03.2021, în jurul orelor 18:00, a parcat autoturismul de serviciu, marca Dacia, pe D.C. 38B Hurezani, sat Hurezani, iar, jurul orelor 19:43, aflându-se împreună cu mai mulţi prieteni, a auzit un zgomot puternic, motiv pentru care a ieşit afară să vadă ce s-a întâmplat, moment în care a observat că autoturismul de serviciu prezenta avarii, fiind distrusă bara şi aripa faţă stânga”, potrivit anchetatorilor.
De asemenea, martorul a relatat că a văzut un autoturism plecând rapid de la faţa locului, în direcţia Mănăstirii Hurezani, fapt pentru care a apelat serviciul 112.
Polițiștii au trecut la efectuarea de verificări cu privire la identificarea autoturismului care a produs evenimentul rutier. Astfel, în dreptul unei case din satul Busuioci a fost găsit un Ford ce prezenta avarii în zona stângă faţă. Conducătorul autoturismului a fost identificat și condus la sediul Postului de Poliţie Hurezani, unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, inculpatul a fost condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
Deși le-a recunoscut polițiștilor că a lovit o mașină parcată, la audieri, bărbatul și-a schimbat declarația. A spus că în seara respectivă nu a condus sub influenţa alcoolului, dar că a băut după ce a ajuns acasă, în timp ce urmărea un meci de fotbal la TV. S-ar fi cinstit cu 300 ml de palincă şi două sticle de vin, iar după aproximativ o oră şi jumătate ia-r fi bătut poliţiștii la poartă.
Apărarea bărbatului a fost desființată în instanță. Unul dintre martorii audiați, un agent de poliție, a declarat că în timp ce se afla de serviciu pe raza comunei Hurezani, a observat în seara respectivă, în trafic, autoturismul marca Ford care prezenta avarii la nivelul spoilerului din faţă stângă, iar, după aproximativ 5 minute, a fost anunţat despre incident.
A dat declarații inclusiv barmanița care l-a servit pe bărbat în seara respectivă cu 200 ml de coniac.
Pentru că nu are antecedente penale, bărbatul de 50 de ani s-a ales cu o pedeapsă de doi ani cu suspendare. Pe durata termenului de supraveghere de doi ani, gorjeanul va trebui să urmeze un program de reintegrare socială și să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Primăriei Comunei Hurezani sau a școlii din localitate.
Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here