A înotat în Jiu ca s-o ajute pe Ana Rut

439

Fetița de 3 ani și jumătate din Bumbești-Jiu care s-a născut fără piciorul drept a primit, duminica trecută, un ajutor nesperat din partea lui Avram Iancu, bibliotecarul din Valea Jiului care va încerca din nou peste o lună să traverseze înot Canalul Mânecii fără să aibă un costum de protecție. Așa cum promisese, acesta a venit și a înotat în barajul de pe Jiu, din zona Pieței Centrale din municipiu, nereușind însă să stea 13 ore în apă, așa cum își propusese. A rezistat doar 11 ore și un pic, furtuna care a fost în Valea Jiului, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, producând o undă de viitură care l-a obligat pe sportiv să iasă din apă mai devreme decât și-ar fi dorit.
“Apa avea vreo 15 grade când am intrat eu de dimineață, dar, pe parcursul zilei, vă dați seama, toată grindina care a căzut în Valea Jiului și care a distrus sute de mașini acolo, inclusiv pe a mea, s-a topit și normal că a făcut ca apa să fie și mai rece. Problema cea mai mare a fost turbiditatea pentru că a venit atâta nămol că nu mai vedeam nimic prin apă, trebuia să stau cu capul doar pe deasupra și în aceste condiții am decis să ies la mal. Mi-am încheiat cursa după mai bine de 11 ore de înot cu convingerea că am putut să fiu de ajutor micuței Anei Rut, a cărei poveste m-a impresionat. Sper ca prin gestul meu de a face un astfel de efort să atrag atenția altor semeni de-ai noștri și să îi conving să doneze câtuși de puțin pentru a o ajuta pe acest îngeraș de fată”, a declarat Iancu, și el tată a trei fetițe.
Efortul său nu a fost unul zadarnic pentru că turiștii care au venit să vadă operele brâncușiene din Parcul Central, dar și simpli trecători aflați la plimbare prin parc nu au ocolit urna pe care tatăl Anei Rut a adus-o pe malul Jiului pentru a strânge donațiile făcute pentru fiica sa. Sever Ghinică are și el propriile sale probleme de sănătate, fiind nevoit să facă dializă pentru că nu are un rinichi, duminică, el făcând un efort uriaș pentru a sta toată ziua pe mal. A trebuit nu doar să spună necazurile sale celor cu care discuta despre donații, ci să îi fie de ajutor și lui Iancu, sportivul venind din două în două ore la mal pentru a mânca o banană și a se hidrata.
“În ziua în care fac dializă e clar că nu mai pot face alt efort pentru că stau 4-5 ore la spital, după care nu mai pot face efort fizic. Oboseala se simte și a doua zi ori Ana Rut, ca orice copil de vârsta ei, vrea și ea să se joace, să alerge. Soția este cea care trebuie să o supravegheze permanent, ceea ce e foarte dificil. Amândoi vom lupta însă cât vom putea și, cu ajutorul lui Dumnezeu, sperăm să strângem banii necesari ca să putem rezolva această problemă. În septembrie trebuie să fim în Franța la controlul medical, iar asta costă vreo 5000 euro, sumă din care am strâns doar vreo 3000. După ce medicii o vor vedea pe Ana atunci vor stabili care e soluția pentru a-i pune o proteză sau ce vor stabili dumnealor și atunci vom vedea care sunt banii de care mai avem nevoie. În plus, ea are și probleme la coloană și, probabil, are nevoie de o operație. Luptăm pentru Ana pentru că este un copil frumos, pe care îl iubim foarte mult, iar cu această ocazie vrem să îi mulțumim și lui Avram Iancu pentru gestul deosebit pe care l-a făcut”, a spus tatăl fetiței.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here