A început testarea națională COVID-19

1098

Testarea naţională COVID-19, în urma căreia specialiştii vor şti câţi români au trecut prin infecţie, a început deja în Ialomiţa şi Bucureşti. Testarea se va face în fiecare județ din țară.
Programul se va încheia la sfârşitul lunii august, astfel că în toamnă epidemiologii şi autorităţile vor avea o imagine mai clară despre cum circulă virusul şi ce procent din populaţia României a trecut prin infecţie, pe categorii de vârstă.
„Datele vor fi puse la dispoziția decidenților, de aceea derulăm acest studiu ca să sprijine decidenții pentru măsuri, și mai ales pregătirea sistemului sanitar pentru ce ar putea veni. Este vorba despre un sistem în care au fost selectate un număr de laboratoare doritoare să participe în fiecare județ și București, orice laborator care face orice tip de analiză medicală, acolo sigur că sosesc persoane care au o recomandare pentru diverse tipuri de analize medicale, aceste persoane sunt întrebate dacă sunt de acord să participe la studiu. În acest moment laboratorul care oricum recoltează sânge pentru a efectua analizele respective păstrează o cantitate minimă de ser pe care ni-l furnizează aici la noi, la București și pe care testăm anticorpii. Testarea nu e un test rapid, e cea mai avansată metodă la acest moment”, a anunțat Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here