A început a doua etapă de înscriere la grădiniță

311

Ieri s-a dat startul celei de-a doua etape de înscriere la grădiniță pentru anul școlar 2016-2017 a copiilor nou-veniți. Părinții își pot înscrie copiii până pe 29 iulie.

Fiecare grădiniţă trebuie să aibă un orar propriu pentru înscrieri şi să-l pună la dispoziţia tuturor persoanelor interesate, atât la avizier, cât şi online. Totodată, unităţile de învăţământ preşcolar trebuie să informeze cu privire la capacitatea grădiniţei, numărul de locuri aprobat pentru anul şcolar 2016-2017, criteriile de înscriere şi evoluţia zilnică a înregistrărilor. Ocuparea locurilor libere se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, respectiv grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) şi grupa mică (copii de 3 ani). În baza HG nr. 1252/2012 şi în limita locurilor disponibile, pot fi înscrişi în grupa mică şi copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 3 ani. În situaţia în care, într-o unitate de învăţământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale (stabilite de Ministerul Educaţiei) şi criterii de departajare specifice. Cererile respinse din cauza opţiunilor insuficiente din fişa de înscriere sau din cauza lipsei de locuri la grădiniţa dorită vor putea fi depuse încă o dată şi apoi aprobate până la finele lunii august.

Acte necesare
Părinții care doresc să-și înscrie copiii la grădiniță au nevoie de mai multe acte: cererea de înscriere, adeverinţele cu veniturile părinţilor sau alte acte doveditoare ale veniturilor familiale (pentru grădiniţele cu program prelungit şi săptămânal), certificatul de naştere al copilului (copie certificată), fişa medicală și avizul epidemiologic. Înscrierea în grădiniţele de stat se face fără perceperea unei taxe de înscriere. Reamintim că, prima etapă de înscriere la grădiniță pentru anul școlar 2016-2017 s-a derulat în perioada 23 mai – 17 iunie și a fost precedată, în perioada 4 – 20 mai, de reînscrierea celor care au frecventat cursurile în anul școlar 2015-2016.
R.L.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here