A furat ţeava dar a risipit ţiţeiul

356

prins cu teava de titei 1Un bărbat de 41 de ani din Ţicleni a fost reţinut de poliţişti fiind suspectat că a sustras 36 metri liniari de ţeavă din colectorul prin care se pompa ţiţei. Din cauza furtului comis pe sol a fost deversat aproximativ jumătate de tonă de produs petrolier.

Duminică, Poliţia Oraşului Ţicleni a fost sesizată de către un angajat al unei societăţi comerciale din Ţicleni, despre faptul că în timpul procesului de producţie (pompare ţiţei), a constatat sustragerea a circa 36 metri liniari de ţeavă cu diametrul de 11 cm din colectorul metalic de ţiţei ce asigură legătura între două parcuri petroliere, pe sol fiind deversat produs petrolier.

După cercetările şi investigaţiile efectuate, poliţiştii au identificat suspectul. S-a stabilit că Ţ.M., de 41 ani, din oraşul Ţicleni, judeţul Gorj, a tăiat şi sustras 36 metri liniari de ţeavă din colectorul metalic de ţiţei, pe care i-a transportat prin târâre, cu tractorul proprietate personală, până în apropierea locuinţei sale, situată la circa 6 km de locul faptei, unde a abandonat-o.

În urma comiterii acestei fapte, pe sol s-a deversat cantitatea de aproximativ jumătate de tonă de ţiţei, fiind necesară intervenţia reprezentanţilor societăţii, care au luat măsuri de limitare a pagubelor produse mediului înconjurător.

La ieşirea din secţia de poliţie suspectul a făcut haz de necaz, întrebând dacă vrea cineva să îi ia un interviu. Acesta a mai spus că: “Am trecut cu tractorul pe un drum agricol şi am luat o bucată de ţeava de 30 de metri care era amplasată pe mijlocul drumului. Ţeava nu avea nimic, era dezafectată.”

Având în vedere probatoriul administrat, poliţiştii au emis pe numele suspectului ordonanţă de reţinere pe timp de 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor de furt şi distrugere şi l-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj.

„S-a stabilit faptul că acesta a tăiat şi a sustras 36 de metri liniari de ţeavă din colectorul prin care se pompa ţiţei.

În urma acestei fapte au fost deversate pe sol peste 500 litri de produs petrolier, motiv pentru care au fost anunţaţi şi reprezentanţii Gărzii de Mediu” a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Ţeava sustrasă a fost restituită unităţii păgubite. Valoarea prejudiciului creat în acest caz depăşeşte suma de 19.000 lei. Suspectul a fost prezentat, cu propunere de arestare preventivă, Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Cărbuneşti.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here