A fugit beat, după ce a dărâmat cu mașina doi stâlpi, un hidrant și un gard al unei școli!

246

Noroc cu carul pentru un rovinărean de 33 de ani, care în noaptea de duminică spre luni, a reușit să scape aproape nevătămat dintr-un accident rutier pe care l-a provocat, după ce s-a urcat băut la volan. A avut chiar puterea să fugă de lângă mașina sa și să meargă acasă pentru a se odihni. Mai ghinioniști au fost localnicii din satul Vârț, care au rămas fără energie electrică și apă la robinet aproape toată ziua de luni.

Accidentul a avut loc, duminică seara târziu, aproape de miezul nopții. Oamenii care stau lângă școala din Vârț și chiar mai departe spun că o bubuitură puternică i-a scos din case, dar și lipsa apei și a curentului electric. „Normal că eram în casă la acea oră, mă uitam la televizor și mă pregăteam de culcare. Dintr-o dată am auzit o bubuitură, iar pe geam am văzut o flamă puternică. Am ieșit în papuci, așa cum eram îmbrăcată în pijamale și de la poartă am văzut că era apă peste tot. Rupsese hidrantul din dreptul școlii. Șoferul nu era pe aici, dar mașina era înfiptă în gard, așa cum e și acum. E clar că era plecat că apoi l-au căutat și pompierii și polițiștii inclusiv peste calea ferată, că s-au gândit că o fi fost aruncat pe acolo. Dar înțeleg că era acasă”, a spus o localnică.

Șoferul venea dinspre Târgu-Jiu și mergea la Rovinari, dar în dreptul trecerii de pietoni a școlii din Vârț, pe Drumul Național 66, a scăpat mașina de sub control. A avut norocul că a lovit un parapet de protecție de pe partea stângă a drumului și acesta l-a proiectat spre unul dintre stâlpii de energie electrică de pe partea dreaptă a șoselei. Dacă nu izbea parapetul de protecție, mașina lovea în plin conducta de gaze. „A dat în parapet aici și apoi a ajuns la stâlp acolo. L-a rupt pe ăla, dar pentru că sunt prea multe cabluri pe el, a picat și cel din vecinătate, asta dacă nu cumva l-o fi lovit și pe ăla, că noi nu avem de unde să știm exact. A rupt și hidrantul de apă, că e aruncat prin curtea școlii, după care mașina văd că s-a înfipt în gardul școlii și de acolo nu a mai mișcat-o nimeni. Eu eram la televizor când am rămas în întuneric. Nu mai mergea nimic, s-a luat și apa și pentru că am auzit bubuitura mi-am dat seama că a fost ceva pe undeva. N-am venit până aici că era târziu și stau în capul celălalt al satului, dar acum, pe lumină, am venit și eu să văd cum a fost că urmele încă mai sunt pe aici”, a povestit un sătean.

Bărbatul, aflat la volanul mașinii implicate în accident, a fost descoperit de polițiști acasă. Avea încă halenă alcoolică atunci când agenții i-au bătut la ușă, aparatul etilotest arătând o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool în aerul pur expirat. Lovit ușor la un picior, șoferul a declarat că era singur în mașină atunci când jurnaliștii l-au întrebat despre ce i s-a întâmplat, dar polițiștii nu îl cred doar pe cuvânt. Oamenii legii îl suspectează că mai era în autoturism cu cel puțin o persoană pe care urmează să o audieze. Pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal pentru conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice. În privința daunelor, rămâne ca firma de asigurări să aștepte rezultatele anchetei penale pentru a decide, dacă suportă ea reparațiile la rețeaua electrică și de alimentare cu apă sau șoferul va fi bun de plată.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here