A fost lansată licitaţia pentru reabilitarea spitalului TBC de la Dobrița

1489

Consiliul Judeţean Gorj a lansat procedura de licitaţie pentru execuţia lucrărilor de reabilitare termică a Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din Dobrița, investiţie de 22,4 milioane de lei, fără TVA, cu finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Termenul de depunere a ofertelor este 30 mai.
Independența energetică a spitalului va fi asigurată, total sau parțial, de către un parc fotovoltaic de 0,5 MW. De asemenea, aici va fi montat un sistem de încălzire principal, realizat din pompe de căldură, racordat la circuitul de încălzire existent.
Potrivit caietului de sarcini, investiția privind „Creșterea eficienței energetice a Spitalului de Pneumoftiziologie Tudor Vladimirescu” presupune lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii – corp C4, lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde de consum, inclusiv lucrări de reabilitare/modernizare a instalației de iluminat și prize. În plus, se vor efectua lucrări de modernizare a instalațiilor de utilitate publică, lucrări de finisaje interioare/exterioare, refacere trotuar perimetral și lucrări de construcții/rezistență.
Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” este amplasat în partea de nord a județului Gorj, la circa 20 de km de municipiul Târgu-Jiu.
Clădirea principală a spitalului, cu regimul de înălțime D+P+3E, a fost construită în perioada 1938 – 1941. Spitalul își desfășoară activitatea medicală în imobilul C4, pe trei secții care funcționează într-o clădire tip monobloc, sub formă de vapor. Obiectivul principal al investiţiei este creşterea eficienţei din punct de vedere energetic, prin reducerea consumului anual de energie şi îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here