A fost inaugurat stadionul! Arena s-ar putea numi ,,Constantina Diţă-Tomescu”

1281

Stadionul de patru stele din Târgu-Jiu a fost inaugurat, cu mare fast, vineri, 25 octombrie. După ani de aşteptare, mii de gorjeni au participat la ceremonia de tăiere a panglicii. Onorurile au fost făcute de campioana olimpică la maraton, gorjeanca din Turubura, Constantina Diţă-Tomescu. Alături de ea s-a aflat cel mai pătimaş suporter al echipei de fotbal, Valeriu Andronache, în vârstă de 87 de ani, şi cel mai promiţător junior al clubului, Fabian Gheorghescu, de 9 ani. „Am fost la toate meciurile echipei Pandurii şi când s-a desfiinţat galeria. Am fost la Iaşi, la Bacău, iar ultima dată am fost la Miercurea Ciuc. Am plecat de la Târgu Cărbuneşti la ora 21.00 şi am ajuns la Miercurea Ciuc la ora 12.00. A fost o bucurie că am putut să tai panglica la 87 de ani. Sunt în putere şi voi continua să merg la toate meciurile. Sunt sănătos şi mersul pe jos contează mult“, a spus Valeriu Andronache.
Primul meci pe noul stadion a fost unul demonstrativ. Partida a strâns laolaltă foste glorii ale Pandurilor din diferite generaţii şi o selecţionată a foştilor internaţionali, condusă de Adrian Ilie. Înainte de start, s-a ţinut un moment de reculegere în memoria lui Ilie Balaci, cel mai mare fotbalist al Universităţii Craiova, şi fost antrenor al gorjenilor. Lovitura de începere a fost dată de Constantina Diţă-Tomescu, personalitate care ar putea da şi numele noii arene din Târgu-Jiu. ,,Doamna Diţă Tomescu este singurul nostru sportiv campion olimpic la un sport individual, care merită tot respectul nostru. Dânsa are domiciliul, şi în momentul de faţă, în municipiul Târgu-Jiu. Mă gândesc ca noul stadion să poarte numele acestei mari campioane, mai ales că avem o pistă de atletism omologată de Federaţia Internaţională de Atletism“, a declarat primarul municipiului, Marcel Romanescu.
Oaspeţii de la Târgu-Jiu au fost încântaţi de noul stadion, iar foştii internaţionali Florin Prunea şi Marius Niculae şi-au exprimat speranţa că Pandurii va reveni în elita fotbalului autohton.,,Felicitări tuturor celor care au contribuit la construcţia acestui stadion, acum rămâne construcţia echipei. Un oraş care respiră pentru fotbal merită să aibă şi o echipă în Liga 1 pe lângă un stadion superb. E bine că ne-am întâlnit cu prietenii din Târgu Jiu, ne face plăcere”, a declarat Prunea.
,,Este o bijuterie şi cred că Târgu-Jiul avea nevoie de un asemenea stadion, pentru că deşi în trecut Pandurii a fost o echipă mică, a avut apoi rezultate foarte mari, şi de aici au ieşit foarte mulţi jucători. De asemenea, aveţi aici o mare campioană la atletism şi mă bucur că aveţi, cred că, cea mai bună pistă din ţară. Este o plăcere să jucăm fotbal şi mă bucur că am venit aici”, a spus Niculae.
Adrian Ilie, cel care a strâns selecţionata tricoloră, a avut şi ideea momentului dedicat lui Ilie Balaci.,,Nu cred că l-a uitat nimeni pe Ilie Balaci. Am vorbit cu Lorena, cu fata lui, am făcut rost de tricouri şi dacă tot am venit în Oltenia am zis să mai trimitem şi noi un omagiu către el”, a spus cel poreclit ,,Cobra”.Inaugurarea stadionului s-a încheiat cu un superb foc de artificii.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here