A doua zi de marș: Ce au făcut protestatarii în timpul nopții

588

Minerii și energeticienii se află, în acest moment,  pe raza localității Țânțăreni. 60 de sindicaliști din cadrul Federației Naționale Mine Energie participă la ”marșul disperării”, care a început ieri dimineață, din fața Sucursalei Electrocentrale Rovinari și se va încheia în Capitală. Angajații Complexului Energetic Oltenia solicită păstrarea locurilor de muncă și au mai multe propuneri pentru salvarea companiei.

”Suntem în Țânțăreni. Azi-noapte am dormit în corturi și mașini, în satul Cursaru, din Plopșoru, aproape de comuna Brănești. De dimineață, la ora 07.00, am reluat marșul. Aseară, ne-am oprit la ora 19.00. Am parcurs ieri 45 de kilometri. Nu a renunțat nimeni, deocamdată, nu sunt probleme de sănătate. Nu ne-a căutat nimeni. Vom merge în marș și când vom intra în București, cel puțin 200 de persoane vom fi, de la intrarea în București, până la Guvern. Acolo ni se vor alătura colegii care vor veni cu mașinile. Nu are sens să pichetăm, nu ar avea un impact atât de mare. Oamenii ne susțin. Aseară a stat cu noi și primarul de la Polopșoru, aproximativ o oră”, a declarat pentru Gorjeanul,  Dumitru Pârvulescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie.

Prânzul, oferit de Condescu

”Marin Condescu ne-a adus masa, la prânz, de la o firmă de catering. Nu participă la marș, dar ne susține prin ceea ce poate și dumnealui. Viceprimarul de la Urdari ne-a pus la dispoziție locația dânsului, unde am servit masa”, a mai precizat Dumitru Pârvulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here