A depus 11 amendamente la Legea bugetului

821

Preşedintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, a depus 11 amendamente la proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2019. Parlamentarul gorjean a cerut suplimentări de sume pentru modernizarea Căii Eroilor și a UM Sadu, dar şi suspendarea unor articole din OUG 114/2018.

Unul dintre amendamente propune alocarea sumei de 62 de milioane de lei, din creditele de angajament, pentru modernizarea şi reabilitarea Căii Eroilor. În 2017, Guvernul a alocat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) II 8.503.509 lei, adică sub 5% din suma totală. „Cu aceşti bani, autorităţile ar putea contracta doar organizarea de şantier, reuşind să blocheze oraşul, fără să aibă alte surse de finanţare”, susţine liberalul gorjean.
Deputatul Vîlceanu a mai propus ca în acest an să se suspende prevederile OUG 114/2018 privind taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie. A mai cerut, totodată, suplimentarea cu 90 milioane de lei pentru lucrări de modernizare la DN 67 B, drum care leagă judeţele Gorj, Vâlcea, Olt şi Argeş şi trece prin 20 de localităţi.
Pentru modernizarea Uzinei Mecanice Sadu, parlamentarul gorjean a solicitat alocarea sumei de 23 de milioane de lei. „Societatea nu a mai fost modernizată de la înfiinţare, din 1939, iar cei aproape o mie de salariaţi îşi riscă viaţa în fiecare zi, deoarece lucrează cu echipamente învechite”, susţine Vîlceanu.
În domeniul sănătăţii, preşedintele PNL Gorj solicită suplimentarea cu 240.000 mii lei a sumelor prevăzute pentru finanţarea tratamentului bolnavilor de amiotrofie spinală musculară. Alte două amendamente, propuse de Vîlceanu, sunt în domeniul protecţiei sociale.
Opoziţia a pregătit mii de amendamente, vineri fiind programat în Parlament votul final asupra bugetului, într-o ședință comună a Camerei Deputaților și Senatului. Pentru aprobarea actului normativ, coaliția PSD-ALDE are nevoie de 233 de voturi, din cei 465 de parlamentari.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here