A debutat o nouă ediţie a competiţiei „Baterel Eroul Reciclării”!

607

Asociația Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) a lansat luni, 16 septembrie, pentru al nouălea an consecutiv, campania națională de educație ecologică „Baterel Eroul Reciclării” – programul care pune bazele reciclării și economiei circulare pentru preșcolarii și elevii din instituțiile de învățământ din țară noastră.

Pe parcursul anului școlar elevii din școlile înscrise în campanie participă în acțiuni concrete de protecție a mediului, fiind implicați în competiții de colectare selectivă a echipamentelor electrice vechi și a bateriilor uzate. Trimestrial, cei mai „harnici” colectori vor fi recompensați cu dotări pentru școală, cursuri sau activități. Pe lângă concursul de colectare, lună de lună se desfășoară și competiția „#EroiiReciclării în acțiune”. Clasele care participă la provocările lunare (mini-proiecte creative) și ating punctajul maxim sunt recompensate cu premii din colecția Baterel: tricouri, hanorace, rechizite, șepci ș.a. Realizarea de colaje, benzi desenate, jocuri, scenete de teatru, experimente științifice sau reportaje sunt doar câteva dintre activitățile eco-creative pe care elevii le pot desfășura.
În plus, în funcție de numărul de proiecte în care se implică, aceștia beneficiază și de alte premii surpriză. În timpul programului „Baterel Eroul Reciclării”, elevii și profesorii au acces la materiale informative și ghiduri care detaliază principiile colectării selective și oferă sfaturi pentru creșterea eficienței energetice. Clasele înscrise pot beneficia de lecții demonstrative, înâlniri cu mascota Baterel, activități practice și invitații la alte evenimente cu tematică ecologică. Până în prezent, peste 35.000 de elevi („eroii reciclării”) din 1500 de școli au devenit parte din povestea lui Baterel în lupta pentru reciclare. Lansarea celei de-a noua ediții „Baterel” corespunde în acest an cu difuzarea în premieră la radioul Itsy Bitsy a episoadelor „2 minute cu Amy” , cel mai recent proiect educațional creat de Environ și SNRB. Pentru ediția 2019-2020 „Baterel Eroul Reciclării”, înscrierile se fac pe www.magazinbaterel.ro. Profesorii care fac înregistrarea, pot solicita informații suplimentare la datele: 031.827.0000 sau helpdesk@baterel.ro. Campania „Baterel Eroul Reciclării” este un proiect național de conștientizare, responsabilitate socială și colectare selectivă, organizat de Asociația Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (S.N.R.B.) și care se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Ministerului Educației Naționale cu sprijinul Ministerului Mediului.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here