Păstăi pane cu mujdei
Ingrediente:
Păstăi pane:
• 350 g păstăi de fasole; • 2 ouă;
• 2 linguri făină;
• 2 linguri pesmet;
• 2 linguri lapte;
• sare, piper; • ulei.
Mujdei:
• 1 căpăţână de usturoi; • 1 linguriţă ulei de măsline; • sare, piper; • 1 ceaşcă apă.
Mod de preparare:
Se fierb păstăile de fasole în apă până se înmoaie. Se bat ouăle. Se adaugă laptele, apoi făină, pesmetul, sarea şi piperul şi se amestecă până se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Se scurg de apă păstăile, se dau prin amestec şi se prăjesc în ulei până se rumenesc bine. Se scot pe un şerveţel pentru a se absorbi uleiul în exces. Se servesc cu mujdei de usturoi. Mujdeiul se prepară din usturoiul tocat mărunt şi zdrobit, ulei, sare, piper şi apă.