Anchetă la spitalul din Târgu-Jiu: ,,Au făcut experimente pe un copil de 13 ani! L-au cusut ca pe ciorap!”

9338

* Asistenții din acest caz, numiți ,,măcelari” pe Facebook

Un băiat de 13 ani, a ajuns la Urgențe de la SJU Târgu Jiu, în urmă cu aproape două săptămâni, cu o rană la mână, după ce a căzut și s-a rănit destul de grav. La spital, medicul de gardă și-a lăsat însă asistenții să se ocupe de caz iar copilul a ajuns, în final, cu o mare infecție la un spital din București.

Imaginea cu mâna băiatului ,,tratată” la spitalul din Târgu-Jiu de doi asistenți este greu de privit și a revoltat puternic opinia publică, comentariile negative postate arătând furia cetățenilor: ,,Măcelari!”, ,,Ăsta e sistemul medical din România!”, ,,Gunoaie plătite cu sute de milioane”, ,,Păcat că trăim în acest sistem de toată jena, am pățit-o pe propria piele, am plecat cu piciorul rupt, spunându-mi-se că este o mică fractură și dureri groaznice. Am așteptat să mă vadă cineva DOUĂ ORE în condițiile în care la urgență nu era nimeni, doar aveau de vorbit între ei! Păcat, se fac angajări pe pile și nu cum ar trebui să se facă”…
Copilul a fost tratat în mod inuman iar, pentru asta, cei în cauză trebuie să dea socoteală și, în acest sens, conducerea spitalului a anunțat că va sesiza Colegiul Medicilor și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști din România.

Din păcate, cadrele medicale din SJU Târgu Jiu, care înțeleg să-și facă meseria, așa cum au jurat la începutul carierei lor, și care își tratează cu umanitate pacienții, tac. Tăcerea lor face ca astfel de situații, ca cea de față, să se repete la nesfârșit, lăsându-i pe cei pe cei care-și bat joc de profesie și de bolnavi să-și facă de cap în continuare, pe salarii uriașe primite necondiționat de la stat și pe banii și sănătatea celor pe care ar trebui să-i îngrijească.

Doctorul avea altă treabă
Tot ce s-a întâmplat a fost povestit pe Facebook, de tatăl băiatului:
,,Nu pot tolera și îmi pare foarte rău că scriu aceste lucruri despre acest ,,Fenomen #SPITAL”. Copilul meu a căzut și s-a tăiat într-o #bordură așezată ,,bine” în ciment..(acum s-a pus pământ). Ajugem la spital, l-au (curațat cum au știut), l-au bandajat, i-au pus mâna agățată de gât, făcut radiografie și gata, totul bine. Asistentul și doamna asistență, că Doctorul sigur avea și el treabă… După două zile, administrându-i antibiotic, copilul face febră, mâna roșie! Sunăm un Don.Doctor și ne spune..,,că-i normal să facă febră și după 7 zile și că arată bine rana! Noi, l-am crezut pe Doctor, că doar el a învățat carte…și mâna se tot înroșea, copilul făcea febră și nu știam ce să facem!
După 3 zile ne-am întors la urgență, primul doctor a fost depășit de situație, l-a chemat pe ,,șefu lui” spunându-mi că… ,,mda, nu arată prea bine, mâine îi facem totală și vedem ce e acii” Eu le-am spus că ,,acii”este ce au lăsat asistență și asistentul care l-au curațat și cusut ca pe un ciorap.
Nu este normal să facă experimente pe un copil de 13 ani un asistent și o asistență ,,testându-și abilitățile de croitor” și doctorul de gardă să fie indiferent!
După 10 zile de antibiotic și… recurățat, recusut și scos cheaguri de puroi de la Cusătura de Ciorap, copilul este bine!
Pe scurt..n-au curățat bine zona și copilul a făcut o mare infecție!
Mâna nu trebuia legată de gât ci trebuia o atelă și tinută dreapta!
Mulțumim Doctorului Irinel Preotesescu
Mulțumim Carla Cristina Tanasie
Mulțumim Doctorilor și Asistentelor de la #SpitalulDeUrgentăGrigoreAlexandressscu!
Mulțumim Doctor Raluca Alexandru pentru profesionalism!!”, a scris părintele copilului pe site-ul de socializare, fericit că băiatul săi a fost salvat de medicii de la București.

S-au sesizat din presă
Managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a dispus, ieri, 26 iulie 2022, constituirea unei comisii de verificare a aspectelor sesizate în articolele din mass media
„Experiența unui târgujian care a mers cu copilul de 13 ani la Urgențe: L-au cusut ca pe ciorap” și „Ce a pățit un copil care a ajuns la spital cu o rană la mână”, anunță purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu, Mihaela Țicleanu.
,,Membrii comisiei au termen data de 20 august 2022 pentru a întocmi raportul pe care să îl prezinte managerului unității medicale, iar acesta va fi făcut public. Comisia de verificare va decide și ce măsuri se impun în acest caz.
După ce va fi finalizat acest raport, și în funcție de concluziile membrilor comisiei, managerul va sesiza și Colegiul Medicilor și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România – filiala Gorj”, informează instituția.
M.C.H.

3 COMENTARII

  1. Normal că se întâmplă asemenea lucruri din moment ce sunt trecuti de examene toate persoanele care nu au abilităti de a profesa această meserie…prost să fii noroc să ai la noi așa merge toată treaba,sa nu mai vorbim ca dacă nu le mai dai si cate ceva să ii cinstești te lasă să mori pe targă,ce le pasă lor banii vin,mie scârbă de spitalele din România si sa nu mai zic si de tupeul pe care îl au când ii întrebi ceva…Ei sunt deștepți noi oamenii de rand proști.Cunosc un specimen de Doamnă Doctor care are peste 25 de ani de profesie ea nici in momentul de față nu știe ce să iti dea nici macar un bilet de trimitere in spital nu știe să il facă si e doctorita se poate așa ceva?Noroc că vine fata dânsei din spate la fel de afoamă ca si dânsa.Eu care nu am făcut școală si am copii si pot să zic că o dată cu ei am devenit si un mic „doctor”….lucrurile de baza macar le știu spre deosebire de specimenele astea din sistem.In Germania se plateste 200 e lunar la casa de sanatate cam pe acolo e și in Romania diferenta e ca in Romania dai bani peste tot in Germania este totul gratuit chiar si unele retete,orteze,rmn si multe altele!Cand vom ajunge si noi așa?De ce platim casa de sănătate daca la fiecare control scoatem bani extra din buzunar?V

  2. ASA VA AJUNGE CE A RAMAS DIN TARA ASTA CU ,, ABSOLVENTI DE SCOLI SI FACULTATI ” IN CARE DOAR TAXA CONTEAZA, NICI MACAR PREZENTA LA CURSURI ( CHIAR DACA L-E FAC NISTE ,,PROFESORI” DE NOTA ZERO.

  3. Toți o știm și am simțit pe pielea noastră ce se întâmplă în spitalele gorjene . Nu știu ce trebuie sa mai facă presa și opinia publică ,ca sistemul medical să funcționeze și la noi că într-o țară civilizată. Atâta timp când este implicat politicul în conducerea acestor instituții și nu exista un mamagent profesionist in aceste ambulatorii ale groazei ,vom tot vedea din păcate asemenea tragedii. Cine trage la răspundere aceste cadre medicale bine plătite,in comparație cu toate categoriile sociale ,dar tot mai incompetente și arogante. Trebuie luate măsuri dure cu aceste cadre medicale incompetente. Să fie dați afară și să meargă să lucreze în privat,sa lase locul celor dedicați pentru aceasta meserie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here