59 de salariați ai DGASPC Gorj, din centrele de bătrâni, testați pentru coronavirus! S-ar impune testare și pentru ceilalți

2428

59 de angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Gorj, care au intrat în izolare preventivă la locul de muncă, mai precis în centrele de bătrâni de la Dobrița și Suseni, au fost testați în prealabil pentru coronavirus. Claudiu Diaconescu, directorul executiv al DGASPC Gorj, spune că rezultatul testelor a fost negativ pentru toți cei testați, rezultatele fiind furnizate vineri de DSP, iar sâmbătă respectivii angajați ai fost duși cu microbuzele la locul de muncă, în perfectă siguranță. Cei 59 vor sta izolați cu beneficiarii în centre, timp de 14 zile, înlocuindu-și colegii care au făcut același efort, în ultimele două săptămâni. 

275 de salariați ai DGASPC Gorj au intrat, de ieri, în izolare preventivă la locul de muncă în centrele instituției din Gorj, înlocuindu-i pe cei 283 care au stat timp de 14 zile, inclusiv în perioada sărbătorile pascale, închiși alături de beneficiari. Cei 283 au intrat, imediat, în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

Directorul executiv al DGASPC Gorj este de părere că toți salariații din toate centrele din județ, nu doar în cele de bătrâni, ar trebui testați, asta deoarece, la Suceava s-a înregistrat o adevărată catastrofă, recent, la un centru de bolnavi psihici, unde 33 de angajați și 68 de pacienți au coronavirus. Gorjul are un centru similar la Bâlteni, unde, conform ultimelor norme, salariații nu trebuie testați pentru COVID 19, măsuri de precauție fiind luate doar pentru cei care deservesc beneficiari din centrele de bătrâni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here