57 de proiecte PNDR la Gorj

1117

Judeţul Gorj a contractat, până la această dată, 57 de proiecte de investiţii prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, cu o valoare totală de aproximativ 153 milioane de lei. Aceste proiecte vizează modernizarea drumurilor de interes local, realizarea de reţele de alimentare cu apă şi canalizare, reabilitări de cămine culturale, înfiinţarea de grădiniţe şi centre de tip after-school, restaurare obiective de patrimoniu cultural.
Pe lista proiectelor PNDR se regăsesc comunele Băleşti, Turcineşti, Albeni, Arcani, Baia de Fier, Bălăneşti, Bengeşti-Ciocadia, Bâlteni, Borăscu, Bumbeşti-Piţic, Bustuchin, Ciuperceni, Cîlnic, Crasna, Cruşeţ, Dănciuleşti, Hurezani, Muşeteşti, Padeş, Peştişani, Plopşoru, Polovragi, Runcu, Săuleşti, Scoarţa, Stăneşti, Stejari, Stoina, Turburea, Țânţăreni şi Vladimir.
Primarii din aceste localităţi au avut luni o primă întâlnire de lucru cu directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), Adrian-Ionuţ Chesnoiu, fiind analizat stadiul implementării proiectelor la nivelul fiecărei comune beneficiare.
„Din perspectiva tuturor modificărilor legislative din ultima perioadă, primarii au nevoie să discute cu autoritățile publice finanțatoare în vederea actualizării contractelor aflate în derulare și a identificării celor mai bune soluții pentru deblocarea punctuală, acolo unde este cazul, a problemelor semnalate”, a declarat şeful AFIR.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here