5 culori care să nu-ţi lipsească din garderobă toamna aceasta

915

Trendurile cromatice ale acestui sezon o să îți înveselească garderoba – așadar, uită de helanca neagră și trench-ul bej și optează pentru o paletă de culori îndrăzneață, strălucitoare și total imprevizibilă.

50 de nuanțe mov
Introducând o siluetă care afirmă tare și clar că purtătorul ei este rebel și inspirat, movul este, fără îndoială, culoarea dominantă de pe podiumuri. Purpuriul a reprezentat un teritoriu neexplorat în lumea modei multă vreme, dar în acest sezon are parte de o revenire triumfătoare – în toate nuanțele.

2. Fistic din cap până în picioare
După anotimpurile în care am întrebat permanent care o să fie culoarea sezonului rece, am primit un răspuns neașteptat: verde fistic. Făcându-și apariția în numeroasele colecții de toamnă 2019, nuanțele de verde mentă și fistic au oferit un aspect modern și revigorant ținutelor.

3. Portocaliu luminos
Acest sezon este predominat atât de portocaliu, cât și de roz. Omniprezent în colecțiile designerilor de renume, portocaliul vibrant a fost combinat atât cu rozul strălucitor, cât și cu nuanțele neutre. Profitând de faptul că această culoare complementează orice nuanță de piele, branduri precum Carolina Herrera a prezentat ținute portocalii din cap până în picioare dovedind că pe cât de îndrăzneață este nuanța, pe atât de chic ținuta.

4. Roz puternic
De la roz aprins la tonuri mai delicate și răcoroase, nuanța plină de viață oferă ținutelor doza de vivacitate ce stârnește admirația celor din jur. Constituind o prelungire a sezonului cald, rozul este luminos, viu și poate adăuga luminozitate unei ținute când este folosit ca accent.

5. Revenirea neonului
Având rădăcinile în cultura rave, tipică anilor ‘80, nuanțele de neon au luminat (la propriu) podiumurile evenimentelor Fashion Week. Paleta strălucitoare a tendințelor cromatice a scos în evidență verdele neon – nuanță integrată în paltoanele de toamnă în colecțiile Balenciaga și Marine Serre, pentru a face pe oricine să iasă în evidență pe fondul neutru al sezonului rece. Nuanțele neon au fost, de asemenea, combinate cu puloverele supradimensionate, pentru a crea un aspect puternic individualizat, exemplificat de colecția casei de modă Nina Ricci. De asemenea, culoarea vie nu a lipsit de pe podium la prezentările Vivienne Westwood și Versace.
SURSA: elle.ro
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here