450.000 lei pentru patru biserici din Gorj

1185

Consiliul Județean Gorj a aprobat, în ședința de luni, 28 noiembrie, alocarea de noi fonduri pentru unitățile de cult din județ. În total este vorba de suma de 450.000 de lei.
Cei mai mulți bani, 200.000 lei, ajung la Parohia Romanești, pentru continuarea lucrărilor de reparații la Biserica cu hramul „Sf. Împărați Constantin și Elena”.
Biserica cu hramul „Sf. Lazăr” din cartierul Narciselor primește 150.000 de lei „pentru începerea lucrărilor de construire a bisericii noi, respectiv trapeză și anexă”.
Alte două lăcașuri de cult primesc câte 50.000 de lei. Biserica din satul Racoți – Tismana va folosi banii pentru finalizarea picturii murale, iar biserica din Vierșani – Jupînești, pentru reparația acoperișului.
„La nivelul Unității Administrativ Teritoriale-Județul Gorj, în cursul anului 2022, au fost înregistrate 12 dosare, depuse de către unitățile de cult de pe teritoriul Județului Gorj, prin care se solicită sprijin financiar pentru diverse lucrări”, a precizat Consiliul Județean, care a înaintat Mitropoliei Olteniei situația cu solicitările unităților de cult.
Mitropolia Olteniei a stabilit lista cu cele patru unități de cult din Gorj care primesc sprijin financiar în anul 2022 de la Consiliul Județean.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here