39 de stomatologi, în relație contractuală cu CJAS Gorj

778

Dacă în 2014 au intrat în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, 35 de medici, în 2015 a crescut numărul acestora, ajungând la 39. CJAS Gorj a prelungit contractele din 2015 până la sfârşitul primului trimestru al acestui an, acestea fiind prelungite prin noi acte adiționale, valabile până pe 30 iunie, după care se va organiza o nouă sesiune de contractare. Până la sfârșitul lunii iunie, cei 39 de stomatologi au un buget de 195.000 de lei.

39 de stomatologi gorjeni au intrat în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, contractele fiind prelungite până la finele lunii iunie anul curent, cu un buget de 195.000 de lei. Lista completă cu medicii care au încheiat contracte cu CJAS Gorj poate fi consultată pe site-ul instituţiei, unde, de asemenea, se poate verifica şi bugetul disponibil pentru fiecare stomatolog.
Conform legislaţiei în vigoare, copiii şi beneficiarii legilor speciale, veteranii sau revoluţionarii au parte de gratuitate la tratamentele stomatologice. Celelalte categorii de asiguraţi vor suporta 40 la sută din valoarea unor tratamente medicale.
În pachetul de bază au fost incluse 24 de servicii de medicină dentară, care vor fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, în condiţiile prevăzute de lege.
Este important de ştiut că, pentru ca asiguraţii din judeţul nostru să poată beneficia de facilităţile prevăzute de lege, medicul dentist care oferă aceste servicii stomatologice trebuie să se afle în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate Gorj şi să mai aibă fonduri disponibile în momentul prezentării asiguraţilor la cabinet, sume care sunt alocate în funcţie de gradul profesional al medicului dentist şi de mediul urban/rural unde îşi are sediul cabinetul.

Servicii pentru neasigurați
Cei care nu contribuie lunar la sistemul de sănătate beneficiază doar de unele servicii în caz de urgență. Unele serviciile de care beneficiază această categorie de persoane sunt pansament calmant/drenaj endodontic, tratamentul paradontitelor apicale cu anestezie, tratamentul afecțiunilor parodonțiului cu anestezie, chiuretaj alveolar și tratamentul hemoragiei (în situația în care se efectuează în aceeași ședință în care a fost extras dintele respectiv, nu este decontat de CJAS). Persoanele neasigurate trebuie să suporte din propriul buzunar chetuieliile în cazul în care li se recomandă de către specialist să facă radiografii sau li se prescrie tratament.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here