30 de sportivi ai Palatului Copiilor Târgu-Jiu, pe podium

766

Weekend-ul trecut, sportivii de la Palatul Copiilor Târgu-Jiu au participat la competiţia sportivă Winter Run Buridava 2020. Întrecerea a avut mai multe probe. „Astfel, sâmbătă au fost probele de alergare la suprafaţă, de 5 km şi de 15 km, sportivii având de parcurs traseele prin pădure, teren variat, cu câteva urcări dificile, între localităţile Ocnele Mari şi Vlădeşti, din Vâlcea. Duminică, s-au desfăşurat probele în subteran, în Salina Ocnele Mari. Prima dată, sportivii, în funcţie de categoria de vârstă, au avut de alergat, prin salină, cursa de 1,5 km cei cu vârsta de până la 17 ani, sau cursa de 5 km cei peste 17 ani.
După o pauză de revenire de 60 de minute a început alergarea pe traseul de orientare, sportivii având de găsit între 10 şi 20 de posturi de control, tot în funcţie de categoria de vârstă”, a declarat Adrian Marcu, coordonator şi profesor în cadrul Palatului Copiilor Târgu-Jiu.
La competiţia Winter Run Buridava 2020 au participat circa 250 de sportivi din Râmnicu Vâlcea, Târgu-Jiu, Slatina, Drobeta Turnu Severin, Craiova, Piteşti, Victoria-Braşov, Câmpina, Mioveni, Târgovişte.
Palatul Copiilor Târgu-Jiu a înscris în concurs un număr de 18 sportivi la alergarea de la suprafaţă şi 50 de sportivi la alergarea în salină, toţi de la Cercul de RadioOrientare, coordonat de profesorul Adrian Marcu. 30 dintre ei au reuşit să urce pe podium, la diferite probe şi categorii de vârstă, fiind recompensaţi cu medalii, trofee şi premii.
Concursul de orientare în salina de la Ocnele Mari este unicat, fiind singurul de acest gen din lume.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here