283 de salariați ai DGASPC, izolați preventiv la locul de muncă!

16240

Ordonanța Militară nr. 8, în articole 9 și 10, a impus decizii drastice în centrele de asistență socială și de protecție a copilului din țară. Pentru a ține departe de coronavirus bătrânii și copii care sunt în grija autorităților, jumătate dintre salariații centrelor de asistență socială și de protecție a copilului din țară au intrat în izolare preventivă la locul de muncă. Asta, timp de 14 zile, în timp ce restul salariaților, mai precis cealaltă jumătate, au intrat în izolare preventivă la domiciliu pentru aceleași 14 zile. Când tura I își va termina izolarea la locul de muncă, se va face o rocadă cu colegii lor, izolați momentan la domiciliu. Practic, după două săptămâni, actualii izolați preventiv acasă vor intra de muncă, iar colegii lor, în izolare la domiciliu. În Gorj, 283 de salariați își vor petrece sărbătorile pascale departe de familii, dar vor proteja bătrânii și copii instituționalizați de infectarea cu coronavirus.

În Gorj, 283 de salariați ai Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) Gorj au intrat, din această dimineață, în izolare la locul de muncă, mai precis în centrele din Dobrița și Suseni, Novaci, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu, Motru, Rovinari. Nu numai angajații centrelor au acest regim, ci și salariații care deserveau locuințele de tip familial din județ.

Joi seara, la ora 11.00, s-a dat ordonața militară care impune aceste măsuri drastice iar conducerea DGASPC Gorj a avut la dispoziție doar 24 de ore să pregătească totul, să împartă în ture salariații care de astăzi au intrat în izolare la locul de muncă, și să-i bage pe restul, aproape 300, în izolare la domiciliu, asta pentru următoarele 14 zile.

Cei 283 de salariați care își vor petrece sărbătorile pascale la locurile de muncă, departe de familii, trebuie să aibă grijă de 700 de bătrâni și copii instituționalizați, 24 de ore din 24, împărțiți în două ture, fiecare de câte 12 ore. Angajații dorm de astăzi în centrele respective, se hrănesc acolo, muncesc și se odihnesc în aceleași spații. Directorul DGASPC Gorj, Laurențiu Diaconescu, a declarat astăzi, pentru Gorjeanul, că nu a fost necesar să se asigure spații suplimentare de cazare pentru personalul centrelor, însă hrana salariaților DGASPC intrați în izolare la locul de muncă va fi asigurată de fiecare autoritate locală care are centre pe raza localității sale.

Bagaje pentru un sejur neașteptat

,,Salariații intrați în această dimineață în izolare preventivă la locul de muncă au avut 24 de ore să se pregătească, la fel și noi să punem totul la punct. Adică, ei să își ia cele necesare de acasă, lucruri cu care vor rămâne, la locul de muncă, timp de 14 zile. În ciuda măsurilor extreme impuse de ultima ordonanță militară, angajații DGASPC Gorj au fost extrem de înțelegători și nu am decât să le mulțumesc. Da, și-au lăsat timp de 14 zile familiile acasă, nu vor fi alături de ei de Paște, dar îi vor proteja pe cei 700 de bătrâni și copii pe care îi avem în grijă. La fel de înțelegători sunt și cei 283 de angajați care sunt de astăzi izolați preventiv la domiciliu, tot pentru 14 zile, salariați care îi vor înlocui pe cei intrați, în această dimineață, în izolare la locul de muncă. Avem însă o mare răspundere, oamenii sunt cerebrali și înțelegători și nu sunt probleme. Am vorbit cu fiecare centru de șapte ori în ultimele ore iar angajații DGASPC sunt cu moralul la cote înalte”, a declarat directorul general al DGASPC Gorj, Laurențiu Diaconescu.

Acesta susține, de asemenea, că executivul de la Târgu-Jiu va lucra pentru cei izolați preventiv la locul de muncă, de la sediul DGASPC Gorj urmând a se lua, în următoarele 14 zile, decizii legate de logistică și acoperirea oricăror nevoi ale personalului și beneficiarilor centrelor din județ.

12 ore pe tură

În centre se va lucra în doar două ture, tura I va intra la 7 dimineața și va ieși la ora 19.00, urmând ca tura II să intre la muncă pentru următoarele 12 ore, ceilalți retrăgându-se în camere. ,,Fiecare salariat aflat în izolare preventivă la locul de muncă are patul său, spații separate pentru a dormi și a se odihni. Dacă centrele nu dispuneau de aceste spații, autoritățile locale erau obligate să pună la dispoziția noastră spații de cazare. Nu a fost însă cazul. Cei de acasă să stea astfel liniștiți”, a mai explicat directorul DGASPC Gorj.

Centrele au fost dotate cu materiale sanitare și de dezinfecție, dar și de protecție pentru salariați.

În această dimineață, potrivit DSP Gorj, erau 1144 persoane în izolare la domiciliu, 587 în carantină, un decedat de coronavirus și un al doilea suspect că ar fi murit, urmare a virusului ucigaș.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here