23 de miliarde de la CE Rovinari, pentru firma colegului de facultate al lui Videanu

171

rovinariSocietatea Expres Transport SA din Târgu-Jiu, patronată de Doru Crăc, este fericita câştigătoare a unui contract substanţial de la Complexul Energetic (CE) Rovinari.

 

Este vorba despre o licitaţie în valoare de peste 23 de miliarde de lei vechi, obţinută de fostul coleg de facultate al ex-ministrului Adriean Videanu, Doru Crăc care a concurat doar cu o altă firmă de transport pentru obţinerea contractului. În schimbul banilor, firma din Târgu-Jiu va asigura transportul salariaţilor unităţii energetice de la domiciliu la locul de muncă şi retur. Contractul a fost atribuit la jumătatea acestei luni.

licitatie ce rovinari transportComplexul Energetic Rovinari a pus iniţial la bătaie pentru acest contract privind transportul propriilor salariaţi de la locul de muncă, la domiciliu şi retur, peste 5 miliarde şi jumătate de lei vechi, fără TVA. Contractul s-a licitat însă la jumătate, doi mari transportatori bătându-se pentru a obţine banii unităţii energetice. A învins firma lui Doru Crăc, Expres Transport Târgu-Jiu, al cărui şef nu este regimentat politic. Crăc, din spusele foştilor şi actualilor şefi ai CE Rovinari a întins o mână de ajutor pentru toţi cei care i-au cerut sprijinul. Singurul lucru care ar stârni însă ceva suspiciuni este faptul că şeful de la Expres Transport este “pe bune” cu ex-ministrul Economiei, Adriean Videanu. Ambii au fost colegi de facultate în Bucureşti, iar acest lucru nu a fost uitat, se pare, de niciunul dintre cei doi.

Sindicaliştii au fentat administraţia

Contractul obţinut de Crăc are clauze destul de riguroase care îl fac pe patronul târgujian să piardă printre degete o parte dintre banii astfel câştigaţi. Asta deoarece firma de transport trebuie să ,,îi adune” pe toţi salariaţii unităţii indiferent în ce localitate domiciliază pentru a-i duce la serviciu, chiar dacă distanţa depăşeşte lejer câţiva zeci de kilometri.

În urmă cu câţiva ani, transportul salariaţilor la unitatea energetică era suportat exclusiv din buzunarul salariaţilor CE Rovinari.

În timp însă, sindicatele au intervenit şi au impus ca administraţia să achite procentual transportul. În ultimii ani, negocierile sindicaliştilor au dus până la plătirea în totalitate a transportului de către administraţie pentru salariaţi.

Anul viitor însă firma de transport va aduce la muncă cu 900 de salariaţi mai puţin, asta ca urmare a disponibilizărilor viitoare.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here