2 miliarde, extrase forţat din conturile CE Turceni

478

salariati ce turceniCa urmare a executării la care a apelat avocatul Gheorghe Pecingină în cazul foştilor salariaţi ai Minelor Tehomir şi Dragoteşti, din conturile Complexului Energetic(CE) Turceni au fost extrase peste două miliarde de lei vechi.

Banii au ajuns astfel, deja, la nouă dintre cei 21 de mineri care au dat în judecată unitatea energetică câştigându-şi drepturile în instanţă. Ion Răuţ, directorul Asociaţiei Eurojob, care i-a ajutat pe cei 21 să apeleze la procese pentru a redobândi banii conform legii, crede că poate chiar săptămâna aceasta restul de 12 foşti salariaţi să intre în posesia banilor.

Conducerea Complexului Energetic Turceni a fost atenţionată însă din timp că intră în procedură de executare pentru cei aproape patru miliarde şi jumătate de lei vechi, bani pe care unitatea trebuie să îi achite unor foşti salariaţi de la minele Tehomir şi Dragoteşti, care au fost disponibilizaţi fără să îşi primească însă, în totalitate, salariile compensatorii. Este vorba, mai precis de 434.700 de lei. Conducerea complexului a tras însă de timp dar tot a rămas fără jumătate din bani. Fiecare dintre cei 21 de foşti angajaţi vor trebui să primească 20.700 de lei, pe lângă alţi 18.400 de lei pe care i-au luat în contul celor opt salarii iniţiale.

A.Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here