19-20 septembrie – Examenul de capacitate preoţească în Mitropolia Olteniei

583

Examenul de capacitate preoţească se va desfăşura, în Mitropolia Olteniei, la Centrul de restaurare, conservare, patrimoniu şi vizualizare al Facultăţii de Teologie din Craiova, str. Brestei, nr. 24, după următorul program:
– Luni, 19 septembrie 2016: ora 09.00 – examen scris la Dogmatică, Misiologie şi Administraţie parohială pentru toţi candidaţii; ora 14.00 – examen oral la Teologie Liturgică, Omiletică, Catehetică şi Muzică Bisericească pentru candidaţii din Arhiepiscopia Râmnicului, Episcopia Severinului şi Strehaiei şi Episcopia Slatinei şi Romanaţilor
– Marţi, 20 septembrie 2016: ora 09.00 – examen oral la Teologie Liturgică, Omiletică, Catehetică şi Muzică Bisericească pentru candidaţii din Arhiepiscopia Craiovei.
Pot participa absolvenţi ai Facultăţii de Teologie, Specializarea Teologie Ortodoxă Pastorală, fii duhovniceşti ai eparhiilor sufragane Mitropoliei Olteniei, cu binecuvântarea Chiriarhului locului. Candidaţii pot fi căsătoriţi sau necăsătoriţi, iar în urma examenului promovat pot solicita, timp de un an de zile, un post vacant de preot; dacă în această perioadă nu sunt numiţi într-un post de preot, trebuie să repete examenul de capacitate. Candidaţii care obţin o medie mai mare de 9.00 pot solicita timp de doi ani de zile un post vacant de preot; dacă în această perioadă nu sunt numiţi într-un post de preot, trebuie să repete examenul de capacitate. Media generală de promovare a examenului de capacitate este de cel puţin 7.00, cu nici o notă sub 6.00 la probele examenului. Depunerea dosarelor se va face la Centrul Mitropolitan din Craiova, Biroul de Învăţământ, Catehizare şi Activităţi cu tineretul în perioada 1-16 septembrie, achitându-se suma de 200 de lei pentru înscrierea la examen. Dosarul va conţine următoarele documente: cerere către Î.P.S. Dr. Irineu, Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei pentru înscriere la examen; Binecuvântarea ierarhului de care aparţine; recomandarea preotului duhovnic; copii ale documentelor de studii: diplomă de licenţă şi foaia matricolă; adeverinţă medicală; curriculum vitae; cazier judiciar; dovadă de la centrul eparhial că nu are impedimente canonice la hirotonie.
C.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.