18 lei, norma pe familie de albine în Gorj

309

Prima tranșă din impozitul pe norma de venit în agricultură se plătește până pe 25 octombrie! Județul Timiș are cea mai mare normă de venit pe familiile de albine, în timp ce la Gorj norma este de 18 lei.

Impozitarea în apicultură se aplică doar celor care au peste 75 de stupi. Astfel, persoanele fizice care desfăşoară activităţile agricole sunt supuse impunerii pe bază de norme de venit, indiferent de forma sub care desfăşoară aceste activităţi, respectiv individual, PFA sau într-o formă de asociere, fără personalitate juridică. Pe baza declaraţiilor depuse de contribuabili, organul fiscal competent stabileşte impozitul anual datorat, calculat prin aplicarea unei cote de 16% asupra venitului anual din activităţi agricole stabilit pe baza normei anuale de venit. Impozitul astfel determinat de organul fiscal competent reprezintă impozit final şi nu se recalculează. Gorjenii care au peste 75 de familii de albine vor achita la Fisc 18 lei pentru că practică apicultura. Impozitul pe norma de venit se plătește indiferent dacă apicultorul comercializează sau nu miere.
Normele de venit se propun de direcţiile agricole, pe baza metodologiei stabilite de Guvern, se aprobă şi se publică de către direcţiile generale ale finanţelor publice teritoriale.
Conform prevederilor art.107 alin.(6) din Codul fiscal, plata impozitului anual stabilit conform deciziei de impunere anuale se efectuează către bugetul de stat în două rate egale, astfel: 50% din impozit până la data de 25 octombrie inclusiv; 50% din impozit până la data de 15 decembrie inclusiv.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here