170.000 de lei pentru trimiterea somaţiilor către rău-platnici

477

Direcţia Publică de Venituri (DPV) Târgu-Jiu va implementa în scurt timp un nou serviciu de editare şi expediere a somaţiilor şi a titlurilor executorii către contribuabilii persoane fizice şi juridice care au uitat să-şi achite taxele şi impozitele locale.

„Am demarat procedura de licitaţie publică pentru un serviciu complet de tipărire şi expediere a somaţiilor şi titlurilor executorii, activitate ce se realiza de către instituţia noastră şi în anii precedenţi şi care ne lua mult timp. În anii trecuţi, erau peste 46.000 de somaţii şi titluri ce trebuiau tipărite şi expediate, rămânând mai puţin timp pentru executările silite şi inspecţia fiscală din teren. Acest serviciu ne va ajuta ca activitatea să se îmbunătăţească mai mult pe executare silită”, a declarat şefa DPV Târgu-Jiu, Mariana Budulan.
Aceasta a precizat că instituţia a cheltuit anul trecut suma de 170.000 de lei pentru expedierea prin Poşta Română a somaţiilor şi a titlurilor executorii. În 2014, DPV Târgu-Jiu plătea pentru o singură expediere cu confirmare de primire suma de 4,8 lei. „Sperăm ca din acest an, odată cu încheierea licitaţiei, să scoatem un preţ de trei lei pentru tipărire şi expediere a somaţiilor. În acest an încă nu am început expedierea somaţiilor la primul termen de plată”, a mai spus Mariana Budulan.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here